Μανχάταν: Στο σκοτάδι η Times Square - Το ίδιο βράδυ με το 1977 (φώτο-βίντεο)

Χάος στο μετρό - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι σε ασανσέρ

Τεράστια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης βύθισε για μερικές ώρες στο σκοτάδι μέρος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη χθες Σάββατο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο μετρό, άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε ασανσέρ, φωτεινοί σηματοδότες να σταματήσουν να λειτουργούν και τα φώτα στην εμβληματική Τάιμ Σκουέρ να σβήσουν.

Η βλάβη σημειώθηκε αργά το απόγευμα χθες στο δυτικό Μανχάταν και στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα από περίπου 42.000 χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία Con Edison, η οποία δεν έχει εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).

Φώτο: CNN

Φώτο: AP

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες χρήστες ανήρτησαν φωτογραφίες από σταθμούς του μετρό βυθισμένους στο σκοτάδι.

Φώτο: AP

Reuters

Reuters

Αναμένοντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση η εταιρεία διαχείρισης μεταφορών της Νέας Υόρκης, η MTA, ζήτησε από τους πολίτες «να αποφεύγουν τους υπόγειους σταθμούς» στο Μανχάταν, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του δικτύου του μετρό.

 

 

Πλήρης ήταν η διακοπή ρεύματος στο Μπρόντγουεϊ και το Χελς Κίτσεν πιο δυτικά, με τους φωτεινούς σηματοδότες να έχουν πάψει να λειτουργούν και τις διαφημιστικές πινακίδες στην Τάιμς Σκουέρ να έχουν σβήσει.

Φώτο: CNN

Αστυνομικοί που είχαν λάβει θέσεις στα μεγάλα σταυροδρόμια προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι Νεοϋορκέζοι περπατούσαν ήρεμα στις λεωφόρους που είχαν κλείσει για τα οχήματα.

 

 

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έλαβε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια, κυρίως από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων.

Φώτο: CNN

Getty Images

Αιτία της βλάβης φαίνεται να είναι «κάτι που πήγε λάθος στον τρόπο που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο από την Άιοβα.

 

 

Φώτο: Reuters

Φώτο: Getty Images

Η ειρωνεία είναι ότι η βλάβη αυτή σημειώθηκε στην επέτειο του μεγάλου μπλακ- άουτ, της τεράστιας διακοπής ρεύματος που είχε επηρεάσει σχεδόν όλο το Μανχάταν το 1977. Εν μέσω οικονομικής κρίσης η Νέα Υόρκη είχε γίνει τότε θέατρο λεηλασιών και βανδαλισμών σε περισσότερα από ένα εκατομμύρια καταστήματα. Η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί έπειτα από 25 ώρες και πολλές εκατοντάδες συλλήψεις.

Άλλες μεγάλες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη το 1965 και το 2003.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ