Πουλί θαύμα χορεύει: Οι 14 διαφορετικές φιγούρες του πιο πρωτότυπου χορευτή (βίντεο)

Ο παπαγάλος χορευτής - χορογράφος , που χορεύει σαν τη Μαντόνα

Όταν ο Snowball ο παπαγάλος έδειξε τις πρώτες χορευτικές του ικανότητες πριν από μία δεκαετία προκάλεσε αίσθηση. Το πουλί που με χάρη χτυπούσε τα πόδια του και κουνούσε το κεφάλι του και το σώμα του,  άρχισε να πηγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις και κέρδισε ένα εντυπωσιακό κοινό στο διαδίκτυο.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μια νέα μελέτη για τον ταλαντούχο  παπαγάλο δείχνει ένα πουλί με αξιοθαύμαστες ικανότητες . Στις παραστάσεις που οι επιστήμονες παρατήρησαν  από το πίσω μέρος μιας πολυθρόνας, ο Snowball έδειξε 14 διαφορετικές χορευτικές κινήσεις - ένα ρεπερτόριο που θα έκανε πολλούς ανθρώπους να ντραπούν για τις ικανότητες τους, αναφέρει ο Guardian.

Αυτό που μελέτησαν οι επιστήμονες από το 2009 που έγινε γνωστό το ταλέντο του πτηνού μέχρι και σήμερα, είναι εάν αυτές οι κινήσεις οφείλονται σε μιμήσεις κινήσεων που βλέπει στο περιβάλλον του ή αν είναι ένα ταλέντο εκ φύσεως.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το πως ο Snowball έμαθε να χορεύει τόσο περίπλοκα, αλλά η περίπτωση του δείχνει σίγουρα ότι ο χορός  δεν είναι μόνο ανθρώπινο προτέρημα. Μάλιστα, από επιστημονική σκοπιά θεωρείται ο πρώτος επιβεβαιωμένος χορευτής που δεν είναι άνθρωπος.

"Είμαστε εντυπωσιασμένοι", δήλωσε ο Aniruddh Patel, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Tufts στο Medford της Μασαχουσέτης. "Υπάρχουν κινήσεις στο βίντεο  που μοιάζουν  με αυτές της Madonna , απλά δεν μπορώ να το πιστέψω ", συνεχίζει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ