Χρυσοχοΐδης στη Μόρια - Κουμουτσάκος στη Σάμο: ‘’Τραγική κατάσταση στα κέντρα προσφύγων’’ (βίντεο)

Η κατάσταση είναι τραγική τόνισε οαναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής...

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται το Σάββατο 13 Ιουλίου, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις αρμοδιότητες του οποίου -όπως είναι γνωστό- έχει περιληφθεί και αυτή της μεταναστευτικής πολιτικής, με αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Χρυσοχοϊδης θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια, και στη συνέχεια το ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Στη Σάμο βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Επισκέφτηκε το κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, ενώ είχε ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού στο νησί.ερτ

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου

«Η κατάσταση είναι τραγική. Το κέντρο είναι χωρητικότητας 600-700 ατόμων και εδώ βρίσκονται 3.200 άτομα. Είναι μια κατάσταση που προβληματίζει και τη χώρα και την τοπική κοινωνία.

Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρου του νησιού θα διαμορφώσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική πολιτική» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αργότερα σήμερα θα έχει ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στο νησί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ