Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC: "Έβαλα λιγότερες γυναίκες γιατί ήταν πιο διστακτικές να μπουν στην κυβέρνηση" (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για το χαμηλό ποσοστό γυναικών στη Βουλή

Συνέντευξη στην ειδική έκδοση, της γνωστής εκπομπής του  BBC, Hard Talk και στη δημοσιογράφο Ζεϊνάμπ Μπαντάουι παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά τη νίκη του στις εκλογές, αναλαμβάνει μια χώρα τραυματισμένη και φτωχή, ύστερα από μια δεκαετία οικονομικής λιτότητας, σχολιάζει το BBC.

Στην πρώτη του συνέντευξη  στα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά μέσα από την σαρωτική του νίκη επί του  αριστερού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζεϊνάμπ Μπαντάουι  ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του και να μεταμορφώσει την τύχη της Ελλάδας.

Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δημοσίευσε το BBC στο twitter, η δημοσιογράφος καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει για την χαμηλή εκπροσώπηση γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 

«Υποστηρίζετε την ισότητα ανάμεσα στα φύλα;», ρώτησε η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπαντάουι τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Την υποστηρίζουμε και θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα και στο κομμάτι της πολιτικής εκπροσώπησης», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Τότε γιατί δεν υπουργοποιήσατε περισσότερες γυναίκες; Ανάμεσα στους 22 υπουργούς μόλις οι δύο είναι γυναίκες» , σχολίασε η δημοσιογράφος.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση της Μπαντάουι.

«Μιλάτε σοβαρά; Σε ολόκληρη τη χώρα, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες;», αντέτεινε η δημοσιογράφος..

«Θέσαμε ποσόστωση, το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, το οποίο είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου δεν έχουμε γυναίκες στο 40% του κοινοβουλίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Η δημοσιογράφος του BBC απάντησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όρισε 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και πως θα μπορούσε να βρει 21 έμπειρες γυναίκες.

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τις βρω για εσάς εδώ στην Ελλάδα», είπε η Μπαντάουι.

«Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές να το κάνουν από τους άνδρες», απάντησε, ο πρωθυπουργός.

«Δεν είμαι χαρούμενος με την εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, το αναγνωρίζω ανοιχτά, οι γυναίκες που έχουμε στην κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανές, θα κάνουν καταπληκτική δουλειά και θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να γίνουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα πεδίο που χρειάζεται βελτίωση.  

Να σημειωθεί ότι στο νέο υπουργικό σχήμα, σε σύνολο 51 υπουργών και υφυπουργών μόλις 5 είναι γυναίκες.

Η συνέντευξη, θα μεταδοθεί απόψε στη γνωστή εκπομπή BBC Hard Talk, στις 22:30  τοπική ώρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ