Made in Greece η Κωακή Γη: Η 24μηνης ωρίμανσης γραβιέρα του Ιπποκράτη είναι το... γευστικό «γιατρικό» του καλοκαιριού

Ένα όνειρο που ξεκίνησε το ταξίδι του πριν πολλά χρόνια έγινε πραγματικότητα στο νησί της Κω.

Πρωταγωνιστής η γραβιέρα, όχι όμως μία οποιαδήποτε γραβιέρα, αλλά η παλαιομένη γραβιέρα της Κωακής γης.

 

Ομολογούμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι η γραβιέρα μπορεί να συγκαταλεγεί στα τυριά παλαίωσης, όμως οι νέες τεχνικές με τις οποίες πειραματίζονται οι σύγχρονοι τυροκόμοι μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τη γεύση όσο και με τη ποιότητα. 

 

Όλα ξεκίνησαν το 1933 σε ένα μικρό χωριουδάκι του νησιού το Μαρμάρι, όπου οι πρόγονοι του Ιπποκράτη Κουρούνη, δημιουργού αυτής της εταιρείας, καλλιέργησαν τη γη και δημιούργησαν την δίκη τους φάρμα.

 

Μετά από πολλα χρόνια καθημερινής προσπάθειας ο Ιπποκράτης κατάφερε να δώσει και πάλι ζωή στον τόπο αυτό, δημιουργώντας μια σύγχρονη κτηνοτροφική μοναδα και ένα σύγχρονο πιστοποιημένο τυροκομείο. Απώτερος στόχος η αναβάθμιση της διατροφής μας και η προσφορά νέων μοναδικών γεύσεων.

 

Η γραβιέρα 24μηνης ωρίμανσης από την Κωακή γη είναι ένα τελείως ξεχωριστό τυρί, που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με την ιδιαίτερη γεύση. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από αρκετή προσωπική έρευνα, μελέτη και αναζήτηση. Ο Ιπποκράτης έβαλε κάτω την τεχνογνωσία του μα πάνω απ΄όλα το μεράκι του για να δημιουργήσει ένα προϊόν με αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά.

 

Το σύγχρονο τυροκομείο του στην πατρίδα του την Κω, αποτελείται από  μια καθετοποιημένη μονάδα πολλών στρεμμάτων, με τη γραβιέρα του να ωριμάζει σε ειδικούς θαλάμους με ελεγχόμενες συνθήκες για 24 μήνες. Ο Ιπποκράτης φροντίζει να καλλιεργεί ο ίδιος την τροφή των κοπαδιών του για να επιτυγχάνει τον έλεγχο και την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Η συγκεκριμένη γραβιέρα έχει μία μοναδική γλυκιά γεύση...

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ