Στέλιος Πέτσας: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ποιος είναι ο Στέλιος Πέτσας; 

Στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. 

Μέχρι τώρα ο κ. Πέτσας ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

Ο Στέλιος Πέτσας γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος της πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών.

Επιπλέον είναι στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο οποίο υπηρέτησε ως εισηγητής για θέματα μισθολογίου, κρατικού προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Σχέσεων με την Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Το 2006 ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, ενώ από το 2012 υπήρξε προϊστάμενος εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τη διετία 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. 

Ακόμη προετοίμασε αλλά και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015. 

Από το 2015 είχε αναλάβει σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ