Καρέ - καρέ η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη – Η πολύ θερμή αγκαλιά με την γυναίκα του και τα παιδιά του μετά την υπογραφή (φωτό)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της οικογένειάς του και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης.

 Η δουλειά ξεκινά τώρα»: τα λόγια αυτά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Στην ορκωμοσία βρέθηκε η οικογένειά του, ενώ λίγο μετά την υπογραφή ο ίδιος αγκάλιασε σφικτά την σύζυγο και τα παιδιά του. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αναπληρωτή του τον Στέλιο Πέτσα – νυν διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – όπως θα λέγεται εφεξής το εν λόγω υπουργείο – οδεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο έτερο παραγωγικό υπουργείο, αυτό του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ. Στο υπουργείο Παιδείας επικεφαλής θα είναι η Νίκη Κεραμέως και στο υπουργείο Τουρισμού – που θα ενοποιηθεί με αυτό του Πολιτισμού – η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Υπουργός Υγείας λέγεται ότι θα είναι ο Κώστας Τσιάρας, Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ