Οι σταρ στο κοινοβούλιο- Ποιοι celebrities εκλέχθηκαν βουλευτές - Ποιοι δεν τα κατάφεραν

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, αθλητές, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην πολιτική σκηνή

Η μορφή της ελληνικής βουλής αλλάζει από σήμερα , μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Πολλοί διάσημοι από το χώρο της δημοσιογραφίας, του θεάτρου και του τραγουδιού  και του αθλητισμού, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στην πολιτική σκηνή και να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές. Άλλοι από αυτούς τα καταφέραν και θα τους δούμε στα έδρανα της βουλής , άλλοι όχι.

Στην Α’ Πειραιώς την τελευταία έδρα που πήρε η Νέα Δημοκρατία την κέρδισε η Νόνη Δούνια. Άλλοτε μοντέλο (έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό «Μις Ευρώπη»), αλλά και τηλεοπτική ηθοποιός η κ. Δούνια ασχολείται με τα κοινά τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κατάφερε να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Παρόλα αυτά ο εθνικός στίβος φαίνεται πως την ενδιέφερε περισσότερο και έτσι επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη επίδοση. Με περισσότερες από 7 χιλιάδες ψήφους στην Α’ Πειραιά η κ. Δούνια θα βρίσκεται στο επόμενο κοινοβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, η Ραλλία Χρηστίδου, της οποίας το όνομα μπορεί να ακούστηκε έντονα στις Ευρωεκλογές, αφού ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι και αν η γνωστή τραγουδίστρια δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή, δεν πτοήθηκε. Έτσι, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Ραλλία Χρηστίδου εξελέγη κερδίζοντας μία από τις 86 έδρες που φαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα εκπροσωπεί πλέον στο κοινοβούλιο ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΜεΡΑ25 (ο οποίος έλεγε στις συνεντεύξεις του πως στον Γιάνη Βαρουφάκη έχει βρει αυτό που έψαχνε στην πολιτική), δοκίμασε και στις ευρωεκλογές όπου δεν τα κατάφερε, αλλά η δεύτερη προσπάθεια στις εθνικές εκλογές έφερε καλύτερα αποτελέσματα,  καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 3.500 σταυρούς.

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου κατάφερε να μπει στη Βουλή συγκεντρώνοντας 11.575 ψήφους.

Γνωστοί δημοσιογράφοι που κατάφεραν να μπουν στη βουλή

 Το εισιτήριο για την Βουλή στον Νότιο Τομέα Αθηνών πήρε ο δημοσιογράφος  Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήρθε 7ος  σε σταυρούς, συγκεντρώνοντας 23.973, ακριβώς πάνω από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. 

Έκτος (6ος)  στην προτίμηση των ψηφοφόρων στην Α’ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία ήρθε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος που συγκέντρωσε 24.654 σταυρούς.

Ξανά στην Βουλή θα βρεθεί και η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, η οποία συγκέντρωσε στην ίδια εκλογική περιφέρεια 19.144 ψήφους.

 

Ακόμη ένας δημοσιογράφος που μπαίνει στην Βουλή αυτή την φορά από τον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας είναι ο Γιάννης Λοβέρδος με 14.384 σταυρούς.

Όσον αφορά  την Β’ Πειραιά,  εκεί ένας δημοσιογράφος κατάφερε να λάβει το εισιτήριο για τη Βουλή κι αυτός είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ποιοι δεν τα κατάφεραν

Δεν τα κατάφεραν, ωστόσο, όλοι οι σελέμπριτις. Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (ΜέΡΑ25), ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας (ΝΔ), ο επίσης διαθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, η Βάνα Μπάρμπα (ΚΙΝΑΛ), ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης (ΚΚΕ), οι ηθοποιοί Παύλος Ορκόπουλος και Νικολέττα Βλαβιανού (ΚΚΕ) και Γιώργος Πετρόχειλος (Χρυσή Αυγή). Εκτός βουλής έμεινε και η Σοφία Μουτίδου που έθεσε υποψηφιότητα με το ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο προπονητής και παλαίμαχος παίκτης του μπάσκετ Στηβ Γιατζόγλου (Χρυσή Αυγή) έμεινε -όπως και το κόμμα του- εκτός βουλής.

Εκτός βουλής έμειναν οι δημοσιογράφοι Πάνος Παναγιωτόπουλος (υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β'  Αθηνών.),  ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Φώτης Καρύδας, (υποψήφιοι με τη ΝΔ  Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών), η Άννα Καραμανλή, η , Εμη Λιβανίου (υποψήφιοι με τη Ν.Δ στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών ), ο Αντώνης Πανούτσος , υποψήφιος με τη Ν.Δ στην Δυτική Αττική.

Εκτός βουλής έμεινε ο Κώστας Χαρδαβέλας υποψήφιος με το  ΚΙΝΑΛ, στο Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, ο  Σταµάτης Μαλέλης υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στη Β' Πειραιώς και ο Δημήτρης Στάμου, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Εκτός βουλής έμεινε και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή που έβαλε υποψηφιότητα με το ΚΚΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ