Φώτο-Βίντεο: Ο Fendi για τη νέα του κολεξιόν του ερχόμενου χειμώνα έκοψε τα μαλλιά των κοριτσιών του vintage σαν της Μιρέιγ Ματιέ

O οίκος Fendi απέτισε φόρο τιμής στη Ρώμη στον Καρλ Λάγκερφλεντ,  με τον οποίο ο οίκος μόδας είχε μισό και πλέον αιώνα συνεργασίας, επιλέγοντας   Ναό της Αφροδίτης ως διάκοσμο για το ντεφιλέ του

Με μαλλί αλά Μιρέιγ Ματιέ ανέβηκαν στην πασαρέλα τα μοντέλα του οίκου Fendi. Η μικροκαμωμένη Γαλλίδα τραγουδίστρια γνωστή ως το "αηδόνι της Αβινιόν" , ήταν διάσημη όχι μόνο για την εξαίσια φωνή της αλλά και για τη χαρακτηριστική κόμμωση της.

Στα πάνω από πενήντα χρόνια της καριέρας της η 72χρονη σήμερα Μιρέιγ Ματιέ, δεν άλλαξε ποτέ  στυλ στα καστανά μαλλιά της. Εμφανιζόταν πάντα με  το ίδιο κοντό καρέ με αφέλειες.

O οίκος Fendi απέτισε φόρο τιμής χθες βράδυ στη Ρώμη στον Καρλ Λάγκερφλεντ, τον διάσημο σχεδιαστή που πέθανε τον Φεβρουάριο, με τον οποίο ο οίκος μόδας είχε μισό και πλέον αιώνα συνεργασίας, επιλέγοντας τον Ναό της Αφροδίτης ως διάκοσμο για το ντεφιλέ του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά 55 μοντέλα, όσα και τα χρόνια της συνεργασίας μεταξύ του Λάγκερφελντ και του Φέντι, πηγαινοέρχονταν στην πασαρέλα στον Ναό της Αφροδίτης που βρίσκεται στον λόφο Παλατίνο, ένα μνημείο για την αποκατάσταση του οποίου ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα σώζονται μόνο η αψίδα και μερικές κολώνες του ναού, που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της αρχαίας Ρώμης, και που χτίστηκε μεταξύ 121 και 135 μ.Χ. επί βασιλείας του ρωμαίου αυτοκράτορα Ανδριανού.

"Το γεγονός ότι φέραμε τη ραπτική μας στη Ρώμη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τον Λάγκερφελντ, τον Φέντι και την πόλη του, μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουμε τις ρίζες μας, την τολμηρή δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία μας, που αποτελούσαν πάντα το DNA του οίκου", δήλωσε ο Σερζ Μπρούνσβικ, πρόεδρος του Fendi.

Υπέροχα φορέματα, θηλυκά κουστούμια, γεωμετρικά σχήματα , γήινα και παλ χρώματα, κυριάρχησαν στα εξαιρετικά ρούχα που παρουσίασαν τα 55 μοντέλα. Η βρετανική Vogue, δημοσίευσε όλες τις φωτογραφίες από την επίδειξη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ