Αποκλειστικό - Βασίλης Ξυπολυτάς: Ο κόσμος αναγνωρίζει πια τη διαφορά ανάμεσα σε αλήθεια και ψέμα και επιστρέφει μαζικά στη Ν.Δ.

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον υποψήφιο της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, Βασίλη Ξυπολυτά.

Ποιοι είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους θεωρείτε πως θα έπρεπε να ψηφίσει κάποιος τον Βασίλη Ξυπολυτά για να τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο; 

Εργατικότητα, Διοικητική Εμπειρία, διάθεση για προσφορά, έμπρακτα αποτελέσματα και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αποτελεσματικότητα.

Σε αυτές τις εκλογές, είμαι υποψήφιος της ΝΔ στον Βόρειο τομέα της Β΄Αθηνών. Είμαι υπερήφανος για το έργο μου τα τελευταία 13 χρόνια, ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κηφισιάς, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, ως γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ως εθελοντής στη προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον τομέα των τροφίμων, έχω δηλαδή «μάθει» τα προβλήματα και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Γι’ αυτό και ζητάω από τους συμπολίτες μου την ψήφο τους, ώστε να συνεχίσω να τους υπηρετώ, μέσα από τα έδρανα της Βουλής.

Δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, να μπορούμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε σε μια Ελλάδα που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μόλις ψηφίσαμε! Αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας! ??? #Xipolitas #nd

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Ξυπολυτάς (@vasilis_xipolitas) στις

Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείς πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;  

Το εκλογικό διακύβευμα είναι η αλλαγή κυβέρνησης, είναι η αλλαγή σελίδας, είναι η πρόοδος της χώρας μας και η ενδυνάμωση της δημοκρατίας. Μετά από δέκα δύσκολα χρόνια μέσα στην κρίση, ήρθε επιτέλους η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, μακριά από τα βάρη του χθες.

Η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, με δραστική μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας. Με σταθερό πολιτικό κλίμα, που θα προσελκύει επενδύσεις, εξασφαλίζοντας καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Με έμφαση στη τάξη, την ασφάλεια και την ευημερία. Είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά θα πετύχουμε.

Πώς θα πείσετε το εκλογικό κοινό, τους ψηφοφόρους, ότι η Ν.Δ. δεν θα είναι «μια από τα ίδια» των προηγούμενων εκλογικών της επιτυχιών;

Η ΝΔ είναι η ώριμη πολιτική δύναμη, που ισορροπεί τον ιδεαλισμό με τον ρεαλισμό, μπορεί να διακρίνει ποια πράγματα και πώς πρέπει να προχωρήσουν, μπορεί και ξέρει πώς θα επιτύχει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, γιατί το έχει επιτύχει και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία. Είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά.

Θέλω να ζω σε μια Ελλάδα που αναγνωρίζει τη δουλειά και ανταμείβει τους κόπους. Τολμώ να ελπίζω ότι είμαστε περισσότεροι από ό,τι φαίνεται, αυτοί που πιστεύουμε σ΄ αυτήν την Ελλάδα, αυτοί που πιστεύουμε στη ΝΔ.

Πιστεύω ότι η κοινωνία αναγνωρίζει πια τη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, ανάμεσα στην εξαπάτηση και τη προσπάθεια. Η θέση της χώρας μας αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, πρέπει να βγούμε από το οικονομικό και ηθικό τέλμα της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Βλέπω ότι ο κόσμος επιστρέφει μαζικά στη Νέα Δημοκρατία, ιδίως αυτός της ελεύθερης αγοράς. Η ελεύθερη αγορά βλέπει τη Νέα Δημοκρατία σαν την τελευταία ελπίδα επιβίωσής του, ειδικά μετά τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα κατά των επιχειρήσεων και ελεύθερων επιχειρηματιών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Όταν περπατάς στο σωστό μονοπάτι.. #kifissia #kifisia #attica #pathoflife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Ξυπολυτάς (@vasilis_xipolitas) στις

Χρειαζόμαστε δουλειές, νέες θέσεις εργασίας, πρόγραμμα, στόχευση, αξιολόγηση, δηλαδή χρειαζόμαστε νέα προσπάθεια, ανόρθωσης της χώρας μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε!

Καθώς το site μας το επισκέπτονται κατά 72% γυναίκες, δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω για τα μέτρα και τον σχεδιασμό της Ν.Δ., ώστε να στηρίξετε τους πολύπλευρους ρόλους των γυναικών σήμερα.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναγγείλει εδώ και καιρό μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των Ελληνίδων. Στην προσπάθειά της να μειώσει τη μισθολογική ψαλίδα μεταξύ γυναικών και ανδρών, η Ν.Δ. έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει πρόβλεψη ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, με σχέδιο για διεύρυνση του ολοήμερου σχολείου και ταυτόχρονα βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες με πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους σε κάθε γειτονιά. Τέλος, έχουμε ανακοινώσει επίσης τη θέσπιση μέτρων για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία. 

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η ΝΔ αύξησε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτια της, προκειμένου να στείλει μήνυμα ουσιαστικής στήριξης στις Ελληνίδες.

Η Νέα Δημοκρατία, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έδειξε - όπως λέμε - τα δόντια της στον πολιτικό της αντίπαλο. Θεωρείς πως η στρατηγική με την κατά μέτωπο επίθεση, βοήθησε στην εκτίναξη της διαφοράς σας από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θεωρώ πως ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα τα οποία παρέλαβε αλλά τα επιδείνωσε σημαντικά, δημιουργώντας πλήθος από νέα. Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, φρόντισε να είναι στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας, από το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα λάθη, τις αστοχίες και τις παλινωδίες της απερχόμενης κυβέρνησης. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων, είναι η παράταξη η οποία ενωμένη και ανανεωμένη, αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για ένα μέλλον ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας.

Who is who

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981 (38 ετών), είμαι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών  τίτλων, ΜΑ Environmental  Management από τo  Harvard University,  ΜΑ European Studies από το  King’s College - University of  London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School. Πτυχίο:BA Management and Marketing από το Coventry Business School.

Έχω εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είμαι ιδρυτής και ιδιοκτήτης δυο εταιριών. Η πρώτη δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων, με τη διακριτική ονομασία «Ευγενές» και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 800 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά, και η δεύτερη δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχω εκλεγεί τρεις φορές, στις πρώτες θέσεις, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, κατά τις οποίες  υπηρέτησα αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και τις υπόλοιπες ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς.

Στα χρόνια αυτά έχω πραγματοποιήσει στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά,  όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, τη κομποστοποίηση στη πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων, την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων των συνελεύσεων των ΚΑΠΗ.

Στα φοιτητικά μου χρόνια διατέλεσα πρόεδρος των Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου (ΣΕΦΛ)  και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Αγγλίας. Μετά την επιστροφή μου από το εξωτερικό, διατέλεσα  αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ, ενώ από το 2016 έχω διοριστεί, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

Τέλος, υπηρέτησα από 2014-2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) απ’ όπου οικειοθελώς αποχώρησα, έτσι ώστε να αναλάβω χρέη Γραμματέα της ΝΔ.

Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το περιβάλλον. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 ίδρυσα την ομάδα εθελοντών της «GreenΒelt» (www.greenbelt.gr), η οποία και με τη βοήθεια ιδιωτικών χορηγιών φύτευσε περισσότερα από 18.500 δένδρα στην Αττική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ