Ψήφος ελπίδας, αρχών και αξιών

Άρθρο της Ιωάννας Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη

Δικηγόρου- τ. Αντιπροέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Υποψήφια βουλευτής Ν.Δ – Βόρειος Τομέας , Β’ Αθηνών

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε στις κρισιμότερες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Δεν πρόκειται για υπερβολή.

Στα 4,5 χρόνια της θητείας της η απερχόμενη κυβέρνηση προκάλεσε στη χώρα καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις, διχαστικά μηνύματα κατά των αντιπάλων του και αυτοπροβολή του τάχα «ηθικού πλεονεκτήματος» και της κοινωνικής του ευαισθησίας.

Στην εξουσία αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο: καθεστωτική νοοτροπία, διχασμός και φτωχοποίηση των Ελλήνων, προσβολή των πατριωτικών αισθημάτων και του εθνικού τους φρονήματος, κοινωνική αναλγησία, θεσμική εκτροπή, «βόλεμα» στελεχών και «ημετέρων».

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση προσλαμβάνει έτσι χαρακτηριστικά αξιακής σύγκρισης. Δεν είναι μόνο αντιπαράθεση δύο πολιτικών κόσμων. Είναι και σύγκρουση δύο διαφορετικών συστημάτων αξιών.

H καθεστωτική νοοτροπία, ο κρατισμός, η υποκρισία, η αλαζονεία και ο διχαστικός λόγος, που χαρακτήρισαν την απερχόμενη κυβέρνηση, συγκρούονται με την ελευθερία, την αξιοκρατία και την πολιτική ίσων ευκαιριών, τη συνθήκη αλήθειας με τους πολίτες και τον σεβασμό στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου, που αποτελούν τις πάγιες αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας. 

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες καλούμαστε, άρα, όχι μόνο να καταδικάσουμε την ανικανότητα, τη διχαστική λογική και την υποκρισία της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, αλλά και να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στο έλλειμμα ήθους, στο έλλειμμα αξιών που βιώσαμε την τελευταία τετραετία.

Άλλωστε, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες η απερχόμενη κυβέρνηση δεν παύει να μας θυμίζει τον λαϊκισμό και την υποκρισία της.

Ευρισκόμενη σε αδυναμία να αρθρώσει αντίλογο στην αδυσώπητη κριτική της καταστρεπτικής της πολιτικής και να παρουσιάσει αντιπροτάσεις στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καταφεύγει για μία ακόμη φορά στην προπαγάνδα, τη λάσπη και τα “fake news”.

Τελευταία εκδοχή τους ο ισχυρισμός ότι δήθεν η Ν.Δ. έχει «κρυφή ατζέντα» χαλάρωσης της εργασιακής νομοθεσίας, επταήμερης εργασίας, απολύσεων και «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής. 

Μάταιη η προσπάθεια, γιατί οι Έλληνες έχουν πλέον μάθει τις προπαγανδιστικές κατασκευές και τα ψέματα της κυβέρνησης.

Οι Έλληνες βλέπουν την αλήθεια. Βλέπουν ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούν, με αναλυτική και κοστολογημένη παρουσίαση, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων.

Στα πλαίσιά του, το κράτος θα δίνει στην ιδιωτική οικονομία κίνητρα επενδύσεων και προσλήψεων με μείωση φόρων και κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα τηρούν την εργατική νομοθεσία.

Όσες την παραβιάζουν θα ελέγχονται. Όσες την τηρούν, θα ανταμείβονται με μείωση εισφορών, ενώ θα πριμοδοτούνται όσες δίνουν στους εργαζομένους τους πρόσθετες παροχές. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν εξαπατά τους πολίτες με ανεδαφικές υποσχέσεις και ψευδεπίγραφες εξαγγελίες. Έχει πλήρως αντιληφθεί ότι με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές οι Έλληνες αξίωσαν μια νέα διακυβέρνηση, βασισμένη στην ενότητα, την αλήθεια και την υπευθυνότητα.

Και θεωρεί ότι το κρίσιμο στοίχημα για την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία η Ν.Δ. διεκδικεί χάρη στην εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι να σταθεί στο ύψος της λαϊκής αξίωσης.

Με την ειλικρίνεια και σοβαρότητα του προγράμματός της, με μία «συνθήκη αλήθειας» προς τους ψηφοφόρους, με ένα νέο κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό ήθος που θα διαπνέεται από σεβασμό προς τους θεσμούς και τον πολίτη.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων συνειδητοποιεί σήμερα ότι η καταστροφή που προκάλεσε η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και θεσμική – είναι φθορά θεμελιωδών αξιών της πολιτικής.

Για τον λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία εστιάζει εξίσου στην οικονομική ανόρθωση της χώρας και στη θεσμική, αξιακή ανασυγκρότηση της κρατικής λειτουργίας και της πολιτικής δράσης.

Το πρόγραμμά της υιοθετεί μία εντελώς διαφορετική οικονομική πολιτική με μείωση φόρων και μέτρα τόνωσης των επενδύσεων, ώστε να επανέλθει η οικονομία σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

Στοχεύει στην αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών και στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε να γίνει απλό, ψηφιακό, χρήσιμο για τους πολίτες και ελκυστικό για τους επενδυτές. Αλλά και να γίνει ένα κράτος με σεβασμό στην αξιοκρατία και στην αρχή των ίσων ευκαιριών, με ασφάλεια, υγεία, εκπαίδευση και προστασία των ασθενέστερων.

Στις 7 Ιουλίου η χώρα γυρίζει σελίδα. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί τη λαϊκή εντολή και ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία πιστεύοντας σε μια ισχυρή Ελλάδα με υγιείς θεσμούς, σύγχρονο κράτος και ευημερούντες πολίτες, σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων. Σε μία Ελλάδα που αξίζουμε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ