Πεκίνο: Έτοιμο το μεγαλύτερο & πιο εντυπωσιακό αεροδρόμιο στον κόσμο - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες & βίντεο από το "θαύμα αρχιτεκτονικής"

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρότζεκτ, Λι Ζιανχούα, το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να φιλοξενεί περισσότερες από 880.000 πτήσεις και  να εξυπηρετεί πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως

Μετά από τέσσερα χρόνια που κράτησε η κατασκευή του το αεροδρόμιο Daxing International Airport στο Πεκίνο είναι έτοιμο. Οι εργασίες τελειώσαν τρεις μήνες πριν τα προγραμματισμένα μεγάλα εγκαίνια. 

Το Daxing International Airport, με έκταση 1,4 εκατ. τ.μ και τέρμιναλ ίσο με περίπου 144 γήπεδα ποδοσφαίρου, είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο. Το νέο αεροδρόμιο της Κίνας  θα εγκαινιαστεί το Σεπτέμβρη. H κύρια κατασκευή του αστεροειδούς μεγα-αεροδρομίου ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες πριν τα εγκαίνια.

Το νέο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κίνας -σε απόσταση 46 χλμ. από το κέντρο του Πεκίνου- αναμένεται να εξυπηρετήσει εκατομμύρια επιβάτες από όλο τον κόσμο.

 

 

Το εσωτερικό του, ξεχωρίζει για τις κυρτές, καμπύλες γραμμές του και τον τρόπο με τον οποίο το φως φτάνει ακόμα και στα χαμηλότερα επίπεδα του κτηρίου. μέσω των ανοιγμάτων στην οροφή. Κάτω από το τέρμιναλ, υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός που θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να φτάσουν στο κέντρο της πόλης μέσα σε 20 λεπτά, αναφέρει η Daily Mail.

Η εντυπωσιακή φουτουριστική κατασκεύη που κόστισε περίπου 17,47 δισεκατομμύρια δολάρια φέρει την  υπογραφή της Αγγλο-ιρακινής αρχιτεκτόνος Ζάχα Χαντίντ . Παρά την τεράστια έκταση του το αερόδρομιο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι επιβάτες να χρειάζεται να περπατάνε ελάχιστα.

Η τεράστια σε έκταση δομή του  χαρακτηρίζεται από επτά διάδρομους με χωρητικότητα αρκετή για να εξυπηρετηθούν  πάνω από 45 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2021 και περίπου 72 εκατομμύρια όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρότζεκτ, Λι Ζιανχούα, το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να φιλοξενεί περισσότερες από 880.000 πτήσεις και  να εξυπηρετεί πάνω από 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αναφέρει το businesstimes.cn

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ