Αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να σταματήσεις λόγω… κλιματικής αλλαγής

H αλλαγή του κλίματος δεν θα συμβεί... συμβαίνει! 

Είναι γνωστό πλέον ότι η αλλαγή του κλίματος είναι πραγματικότητα. Ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, χιλιάδες μετεωρολογικοί σταθμοί σε όλο τον πλανήτη, αποδεικνύουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνουν και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι παρούσα. Πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά.

Η ζωή μας σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα. Τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα μπορεί να χαθούν και κάποιες από τις δραστηριότητες σου, μπορεί να χρειαστεί να τις εγκαταλείψεις.

1. Καφές.
Στην Ουγκάντα ​​που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στην Αφρική, η παραγωγή καφέ μειώνεται όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες. Η κλιματική αλλαγή απειλεί τόσο την ποιότητα των κόκκων του καφέ, όσο και την ποσότητά τους που φθάνει στην αγορά. Αυτό μπορεί να κάνει τον καφέ πιο ακριβό και να μη μπορείς να πίνεις τα καφεδάκια σου κάθε μέρα.

2. Σκι.

Η αύξηση των θερμοκρασιών προκαλεί καταστροφή στη βιομηχανία του σκι. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών χιονοδρομικών κέντρων, μπορεί να κλείσουν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια και τα γνωστά θέρετρα να κλείσουν στα επόμενα 30 χρόνια.

3. Τέλος οι διακοπές σε τροπικά μέρη.

Τα τροπικά νησιά αντιμετωπίζουν ήδη την απειλή της αύξησης των επιπέδων της θάλασσας. Πάγοι από τη Γροιλανδία έχουν αρχίσει να ξεκολλάνε εδώ και κάποια χρόνια, και εάν λιώσουν, θα αυξήσουν τα επίπεδα της θάλασσας κατά περίπου επτά μέτρα. Μια αύξηση μόλις ενός μέτρου, θα κάνει τις Μαλδίβες υποβρύχιες…

4. Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Τα σκαθάρια του φλοιού των δέντρων, μεταξύ αυτών και των έλατων, δεν κατέστρεφαν τα δάση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα. Σιγά σιγά οι χειμώνες σταματούν να είναι τόσο κρύοι, με αποτέλεσμα τα σκαθάρια να έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν ήδη ένα ολόκληρο δάσος στην Κολομβία.

5. Κρασί.
Μελέτες δείχνουν πως περιοχές παραγωγής γνωστών ποικιλιών κρασιού, είναι πιθανό να γίνουν πολύ ζεστές τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα έχει επίπτωση στην ανάπτυξη των ευαίσθητων στις καιρικές συνθήκες σταφυλιών. Και μάλλον, θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας μετά…

6. Ψαροντούφεκο και καταδύσεις.
Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πολλά που θα μπορείς να δεις κάτω από τη θάλασσα. Οι θάλασσες θερμαίνονται πιο γρήγορα από ό,τι τα κοράλλια μπορούν να αντέξουν και πεθαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό. Τα οικοσυστήματα των κοραλλιογενών υφάλων προβλέπεται να εξαφανιστούν πριν το τέλος του αιώνα σύμφωνα με το tsemperlidou.

7. Σοκολάτα.
Οι ξηρασίες στη Δυτική Αφρική, όπου παράγεται το 40% του κακάο, έχουν προκαλέσει διπλασιασμό της τιμής του από το 2000. Εάν η θερμοκρασία συνεχίσει να αυξάνεται, η διαθέσιμη γη για την παραγωγή σοκολάτας μπορεί να μειωθεί στα μισά μέχρι το 2050, κάνοντας τη σοκολάτα μια ακριβή πολυτέλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ