Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Eurostat: Πάνω από 1 στους 4 νέους στην Ελλάδα ούτε εργάζεται ούτε σπουδάζει - Πιο ευάλωτες οι νεαρές Ελληνίδες

Δραματική η κατάσταση στην αγορά εργασίας

Αποθαρρυντικά  είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat για το μέλλον των νέων της Ελλάδας και για την αγορά εργασίας. 

 Ένας στους τέσσερις -και πλέον- Έλληνες νεαρής ηλικίας βρίσκενται εκτός αγοράς εργασίας και εκπαίδευσης ένας στους τέσσερις Έλληνες, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το 2018.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην δεύτερη χειρότερη θέση ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το 26,8% των νέων ηλικίας 20 έως 34 ετών δεν απασχολείται επαγγελματικά, δεν μαθητεύει σε επιχείρηση ούτε σπουδάζει σε σχολή.

Επιπλέον, οι νεαρές Ελληνίδες είναι μακράν πιο ευάλωτες από τους άνδρες καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν πως περισσότερες από μία στις τρεις (33,7%) δεν εργάζονται ή εκπαιδεύονται. Πρόκειται για μακράν το χειρότερο ποσοστό στην ΕΕ. Αντίστοιχα, για τους άνδρες το ποσοστό αποχής από την αγορά και την παιδεία είναι 20,1%.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της περιθωριοποίησης των νέων στην ΕΕ είναι δέκα μονάδες χαμηλότερος από το ελληνικό ποσοστό, 16,5% ενώ η μοναδική χώρα που ξεπερνά την Ελλάδα είναι η Ιταλία, όπου σχεδόν το 29% των νέων δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει.

Αντίθετα, η καλύτερη συμμετοχή νέων στην απασχόληση και την εκπαίδευση καταγράφηκε στην Σουηδία, όπου μόνον το 8% των ανθρώπων 20 έως 34 ετών ήταν εκτός. Στην επόμενη θέση βρίσκεται η Ολλανδία με ποσοστό 8,4%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ