Με το νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας ο Εμμανουέλ Μακρόν & η Μπριζίτ - Τα μίνιμαλ outfits της αυτοκράτειρας και της πρώτης κυρίας (φώτο)

Σε επίσημη και ταυτόχρονα λιτή ατμόσφαιρα το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας έγινε σήμερα δεκτό   από τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο στα Ανάκτορά του στο κέντρο του Τόκιο

Ο νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο και η σύζυγος του αυτοκράτειρα Μασάκο παρέθεσαν σήμερα μεσημεριανό γεύμα στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν και τη σύζυγο του Μπριζίτ. Σε επίσημη και ταυτόχρονα λιτή ατμόσφαιρα το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας έγινε σήμερα δεκτό   από τον νέο αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο στα Ανάκτορά του στο κέντρο του Τόκιο.

"Δεν πρέπει να φτάσω καθυστερημένος στο σπίτι του αυτοκράτορα", είπε ο Μακρόν αναχωρώντας αργά το πρωί από μια συνάντηση με Ιάπωνες και Γάλλους επιχειρηματίες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Μόλις έφθασε στο "kokyo", στα αυτοκρατορικά ανάκτορα που βρίσκονται μέσα σε ένα αχανές πάρκο, είχε σύντομη συνομιλία με τον Ναρουχίτο πριν από το γεύμα. 

Σχεδόν 30 καλεσμένοι κάθονταν γύρω από το τραπέζι: συγγενείς του αυτοκράτορα, όπως η αυτοκράτειρα Μασάκο και έξι πριγκίπισσες, και μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Η Μπριζίτ Μακρόν που φορούσε μπλε κομψό και λιτό φόρεμα κάθισε δίπλα στον αυτοκράτορα, απέναντι από τον σύζυγό της που φορούσε σκούρο κοστούμι και από την αυτοκράτειρα, στην τραπεζαρία που "βλέπει" στον κήπο.

Η εμφάνιση της αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας ήταν επίσης κομψή με σιέλ ανοιχτόχρωμο φόρεμα και ασορτί ζακέτα.

Ως είθισται, στην υποδοχή τηρήθηκε αυστηρά το καλά εδραιωμένο πρωτόκολλο. Το γεύμα άρχισε με μια σιωπηρή πρόποση, όλοι σήκωσαν τα ποτήρια τους χωρίς να πουν λέξη, σύμφωνα με το περιβάλλον, αναφέρει η Paris Match.

Καθώς ο 59χρονος αυτοκράτορας δεν έχει πολιτικό ρόλο, οι συνομιλίες περιστράφηκαν σε γενικά θέματα, πολιτιστικά, ιστορικά και σχετικά με ιδιαιτερότητες των δύο χωρών.

Η γαλλική αντιπροσωπεία πρόσφερε στον αυτοκράτορα μια περίκομψη βεντάλια ζωγραφισμένη πάνω σε μετάξι από το ατελιέ στο Παρίσι της Αν Ογκέ, δεξιοτέχνη της χειροποίητης βεντάλιας. Η αυτοκράτειρα έλαβε ως δώρο μια τσάντα Dior.

O Μακρόν είναι ο δεύτερος ξένος ηγέτης μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Ιουνίου, που γίνεται δεκτός από τον Ναρουχίτο, ο οποίος ανήλθε στον Θρόνο των Χρυσανθέμων στις αρχές Μαΐου μετά την παραίτηση του πατέρα του Ακιχίτο. 

Με την Naruhito, η Ιαπωνία εισήλθε στη νέα εποχή Reiwa (όμορφη αρμονία) μετά από τρεις δεκαετίες της εποχής Heisei (ολοκλήρωση της ειρήνης).

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ