Anne Baxter: H ντίβα του Hollywood με το άγριο τέλος: Έγκεφαλικο σε κεντρικό δρόμο της Νέας Υόρκης (φωτό)

Μια ντιβα του σινεμά...

Ήταν η κόρη του Κένεθ Στιούαρτ Μπάξτερ και της συζύγου του Κάθριν Ράιτ, κόρης του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Οι γονείς της μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη όταν η Αν ήταν μωρό.

Υπήρξε μαθήτρια της διάσημης καθηγήτριας υποκριτικής Μαρία Όουσπενσκαγια και σε ηλικία 13 ετών είχε ήδη εμφανιστεί θεατρικές παραγωγές στο Μπρόντγουεϊ αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Το 1940, σε ηλικία 16 ετών, έκανε το πρώτο της κινηματογραφικό της δοκιμαστικό για την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ρεβέκκα (Rebecca, 1940). Η Μπάξτερ θεωρήθηκε πολύ νέα από το Χίτσκοκ για το ρόλο της δεύτερης κυρίας Ντε Γουίντερ, που ανέλαβε τελικά η Τζόαν Φοντέιν. Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox. Πρώτη της ταινία ήταν το 20 Mule Team.

 Το 1953 η Μπάξτερ συμπρωταγωνίστησε με τον Μοντγκόμερι Κλιφτ στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Η Εξομολόγηση (I Confess) και το 1956 υποδύθηκε τη Νεφερτίτη στην επική υπερπαραγωγή του Σέσιλ Μπι ΝτεΜιλ Οι δέκα εντολές (The Ten Commandments). Κατά τη δεκαετία του 60 η Μπάξτερ συνέχισε να εμφανίζεται τόσο σε κινηματογραφικές όσο και σε τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ το 1970 αντικατέστησε τη Λορίν Μπακόλ, στη θεατρική παράσταση Applause, βασισμένη στην ταινία Όλα για την Εύα. 

Το 1983 η Μπάξτερ αντικατέστησε τη Μπέτι Ντέιβις, που είχε αρρωστήσει, στην τηλεοπτική σειρά Hotel. Το 1985, ενώ περπατούσε στη Madison Avenue της Νέας Υόρκης πλήγηκε από εγκεφαλικά ανευρίσματα και απεβίωσε 8 μέρες αργότερα σύμφωνα με το vintage.es.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Δείτε όλες τις φωτό στο Vintage. es 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ