Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

No debate! Γιατί τελικά δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολίτικων αρχηγών;

Δεν θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς...
 

Ακυρώθηκε οριστικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγής του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί οριστικά. 

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η πραγματοποίηση την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η αδυναμία συμφωνίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που καταλάβουν ηγετικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, π.χ. προεδρία της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις 30 Ιουνίου, γεγονός που ενδεχομένως να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να είναι παρών.

Έτσι σήμερα στη διακομματική επιτροπή συζητήθηκαν οι διαθεσιμότητες των κομμάτων για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ σε άλλη ημερομηνία, όμως δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή λύση.

Κ. Ζούλας: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει η ΝΔ για τη ματαίωση του ντιμπέιτ. Σε δήλωσή του, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για το ζήτημα, τόνισε πως το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ματαιώνεται «με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος», καθώς, όπως λέει, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου.

«Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ.

Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις», επισήμανε ο κ. Ζούλας σύμφωνα με το ΑΠΕ

Οι διάλογοι στη διακομματική για το ντιμπέιτ

  • ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια επικοινωνία με το Μαξίμου.
  • ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (επιστρέφοντας…) : Ο Πρωθυπουργός δέχεται να ορίσουμε το debate την 1η Ιουλίου, αργά, στις 10 το βράδυ.
  • ΖΟΥΛΑΣ: Εμείς αποδεχόμαστε την 1ηΙουλίου.
  • ΟΘΩΝΑΣ: Γιατί δεν το προτείνατε αυτό από την Παρασκευή που γνωρίζατε το πρόγραμμα του καθενός;
  • ΚΚΕ:Αποκλείεται. Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη κι έχουμε τυπώσει και υλικό.
     

Από μεριά τους οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Ο Νικός Χατζηνικολάου με μια ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, ενώ η Έλλη Στάη με αρθρο τής στο site της.

Δείτε επίσης: Έλλη Στάη: Περί Debate & άλλων δαιμονίων - Πολιτικοί χωρίς διάλογο- δημοσιογράφοι χωρίς ρόλο- Όχι δεν πρέπει να μας αρκεί

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ