Αποκλειστικό - Σεμίνα Διγενή: Θα τα δώσω όλα για τον Πειραιά - ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησαν τη λέξη «δικαίωμα» με την «ευκαιρία»

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τη δημοφιλή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια, Σεμίνα Διγενή, η οποία διεκδικεί την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιά.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Για ποιους 5 λόγους θεωρείτε πως θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να σας εκλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο εληνικό κοινοβούλιο; Τι να περιμένουν από εσάς εφόσον εκλεγείτε;

Σεμίνα Διγενή: Είμαι συμβατή με τον Πειραιά. Μεγάλωσα σε παρόμοιας φτώχειας και εγκατάλειψης γειτονιές (Βοτανικό, Φιλαδέλφεια, Ακαδημία Πλάτωνος) και μπορώ να καταλάβω σε βάθος τα προβλήματα. Αυτό που ζουν σήμερα, το έχω ζήσει έντονα κι εγώ. Ξέρω τι σημαίνει μισή ζωή... Όλος ο πειραιώτικος λαός, έχει συμφέρον να εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές, σε αντιλαϊκές επιλογές αλλά και  σε  τακτικές που μπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια.

Στην περιφέρεια της Α’ Πειραιά και των νησιών, μπορούν οι Πειραιώτες να αναδείξουν βουλευτή από το ΚΚΕ και να πάψει να έχει βουλευτική έδρα η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αν και εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν το ΚΚΕ και εμένα, θα δράσω στο πλαίσιο που αποφασίζεται συλλογικά και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, το πείσμα και την επιμονή μου. Ειδικά για 3 θέματα που είναι έντονα στον Πειραιά. Η εργασία, η παιδεία κι η υγεία. 

Η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης. Διέγραψαν από το λεξιλόγιό τους τη λέξη "δικαίωμα", βάζοντας την ύπουλη λέξη "ευκαιρία". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, 4 Ιουλίου στη Λειβαδιά. Κάθε μέρα στον Πειραιά!!! @stirizoumetokke #κκε_παντου

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Semina Digeni (@seminadigeni) στις

Η κατάσταση με την παιδεία, επίσης. Στον Πειραιά είδαμε απαράδεκτες εικόνες εγκατάλειψης σε σχολεία, ενώ υπάρχουν οξυμένα προβλήματα υποδομών σε σχέση με βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και με τα νηπιαγωγεία. Σήμερα στο δήμο Πειραιά αναζητούνται χώροι για 344 προνήπια και νήπια.

Όσο για αυτά που έχω διαπιστώσει, στον τομέα της υγείας, δεν περιγράφονται. Τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεράστια κενά σε προσωπικό και υποδομές, ενώ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανεπαρκέστατη.  

Χ.Α.: Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει η πολιτική σε μια τόσο αναγνωρίσιμη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια; 

Σ.Δ.: Συγκίνηση σε κάθε άνθρωπο, πιστεύω ότι προσφέρει το όνειρο και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για να ζούμε όπως μας αξίζει, για να μη συμβιβαζόμαστε με τις διαλυμένες ζωές που μας επιβάλλουν. . Δουλεύοντας από 18 χρόνων και ξεκινώντας κυριολεκτικά από το μηδέν, έχω μάθει να αγωνίζομαι για όλα. Αυτό συνεχίζω και σήμερα.

Η αγάπη, οι αγκαλιές που μου προσφέρουν, όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι στις πειραιώτικες γειτονιές και στα νησιά, αλλά και η αποδοχή από τα νέα παιδιά με τα οποία συζητάω καθημερινά , με γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. 

Χ.Α.: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές; 

Σ.Δ.: Στις 8 Ιούλη θα υπάρχει στην Ελλάδα δυστυχώς αντιλαϊκή κυβέρνηση. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, είτε η ΝΔ, το μόνο σίγουρο (ανάμεσα σε όλα τα άλλα), είναι ότι θα πάρουν μέτρα που θα μπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνες ''πίστες''.

Το θέμα είναι, το αν στις 8 Ιούλη, θα είναι ισχυρή η δύναμη εκείνη, που μπορεί να αντισταθεί στον Αρμαγεδώνα που έρχεται. Αυτό με νοιάζει. Πρέπει πιστεύω να κινητοποιηθούμε, ώστε η δύναμη αυτή, να μπορεί να αντεπιτεθεί για να παρθούν πίσω, αυτά που κλάπηκαν από το λαό, στη διάρκεια της κρίσης.  Και όλα αυτά τα χρόνια, οι μόνοι που απέδειξαν με πράξεις,  ότι αγωνίζονται για όλα αυτά, είναι οι κομμουνιστές. 

Χ.Α.: Όπως έχετε δηλώσει, ήσασταν και εσείς ένα από τα «παιδιά της ΚΝΕ». Με ποιο ποσοστό θα ήσασταν ικανοποιημένη για το ΚΚΕ; 

Σ.Δ.: Με ένα όσο γίνεται πιο υψηλό ποσοστό. 

Χ.Α.: Η παραίτησή σας από την εκλεγμένη έδρα σας στην Ευρωβουλή, μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν ομολογουμένως σπάνια και ασυνήθιστη, ειδικά σε μια εποχή που η λέξη «καρεκλοκένταυρος» είναι τόσο της μόδας. Ο Χρήστος Χωμενίδης σας χαρακτήρισε «τον μάγκα των ημερών μας». Εσάς, τι σας ώθησε σε μια τόσο ανιδιοτελή και γενναία ενέργεια; 

Σ.Δ.: Θεώρησα ότι μπροστά μας, έχουμε μια ακόμα πιο κρίσιμη μάχη, αυτή των βουλευτικών εκλογών. Και σε αυτήν, αποφάσισα να καταθέσω τη νίκη μου στις ευρωεκλογές, δίνοντας όλο μου το χρόνο κι όλες μου τις δυνάμεις για την Α' Πειραιά και Νήσων, με το ΚΚΕ. Όσο για την ανιδιοτέλεια, είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων με τους οποίους συμπορεύομαι. Είναι μεγάλη τιμή να με συντροφεύει ο επιθετικός προσδιορισμός «ανιδιοτελής», αν και προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι παραπάνω από το καθήκον μου απέναντι σε αυτά που πιστεύω.

Χ.Α.: Από την καθημερινή σας επαφή με τους Έλληνες πολίτες και δη τους Πειραιώτες, τι θεωρείτε πως χάσαμε κατά τα χρόνια της κρίσης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο; Υπήρξε κάτι το θετικό;

Σ.Δ.: Χάσαμε σε δικαιώματα, σε εισόδημα, στους όρους ζωής μας. Και αυτή η διαπίστωση δεν αφορά τους πάντες. Το μεγάλο κεφάλαιο κέρδισε. Το μάρμαρο το πλήρωσαν, το πληρώνουν και θα συνεχίσουν  να το πληρώνουν, αν δεν αντιδράσουν μαζικά και οργανωμένα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι άνθρωποι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εδώ, στον Πειραιά. Με το ΚΚΕ. @stirizoumetokke #μανιατικα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Semina Digeni (@seminadigeni) στις

Το θετικό είναι ότι αυτά τα χρόνια της κρίσης, δεν τα διέλυσε όλα η μοιρολατρία. Υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται, που στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς που δεινοπαθούν. Ανακαλύψτε τους, γιατί βρίσκονται δίπλα σας. 

Χ.Α.: Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Σ.Δ.: Όρθιο, υγιή, να συνεχίζω να κάνω όνειρα, να έχω πάθος για τη ζωή και πίστη στους ανθρώπους, με τους αγαπημένους και τους φίλους μου παρόντες και πάντα με την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, δημιουργικότητα.

Χ.Α.: Ποια είναι η άγνωστη Σεμίνα Διγενή; 

Σ.Δ.: Πιστεύετε αλήθεια, ότι έμεινε κάποια πλευρά μου άγνωστη ή σκοτεινή, μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου μου; Εγώ είμαι σίγουρη πως όχι. Στο «Κίτρινο Υποβρύχι», αποκαλύπτονται τα πάντα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Απόψε στον Πειραιά! #α_πειραιως_και_νησων #κκε @stirizoumetokke #κνε

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Semina Digeni (@seminadigeni) στις

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ