Δεν είναι ούτε 30 και έχει βγάλει πολλά εκατομμύρια δολάρια με τα startups του - Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας ; (φώτο-βίντεο)

Ξέρει πως σκέπτονται οι επενδυτές

Ο Steve Martocci, ξέρει πως να βγάζει χρήματα. Στα 27 του ο ιδρυτής της GroupMe κι ο συνεταίρος του, είχαν ήδη κερδίσει  11,5 εκατ. δολάρια για την εφαρμογή μηνυμάτων τους GroupMe, πριν την πουλήσουν στο Skype για 85 εκατομμύρια.

Jared Hecht,Steve Martocci - οι ιδρυτές της GroupMe

Τώρα η  Splice, μια πλατφόρμα δημιουργίας μουσικής, που έφτιαξε ο νεαρός επιχειρηματίας συγκέντρωσε σχετικά πρόσφατα άλλα 57,5 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό του επενδυτικού κεφαλαίου στα 107 εκατομμύρια.

Αλλά αν νομίζετε ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Matrocci σταματούν εκεί γελιέστε. Το 2018 για την εταιρία του με τα ιδιωτικά αεροπλάνα Blade συγκέντρωσε άλλα 38 εκατομμύρια δολάρια. 

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του; Ο Martocci δήλωσε ότι μέρος του μυστικού της επιτυχίας του είναι ότι πραγματικά πίστευε σε όλες του τις εταιρείες. Το να σκέφτεσαι μόνο το χρήμα είναι η συνταγή για την καταστροφή, δήλωσε ο νεαρός επιχειρηματίας όταν ρωτήθηκε πόσο σύντομα θα πρέπει οι επιχειρηματίες να αρχίσουν να σκέφτονται την πώληση μιας εταιρείας.

Αν ένας επιχειρηματίας δημιουργεί μια  επιχείρηση με μόνο σκοπό το χρήμα οι επενδυτές θα το "πιάσουν", δήλωσε ο Matrocci, στην δημοσιογράφο του Business Insider Shana Lebowitz και όπως φαίνεται ξέρει καλά πως σκέπτονται οι επενδυτές .

Ο Martocci δήλωσε ότι στοχεύει να κάνει την Splice στην πιο «εμβληματική» εταιρεία της μουσικής ιστορίας. Όπως είπε οι επενδυτές και τα venture capitals φεύγουν μακριά από έναν επιχειρηματία που ο πρωταρχικός του στόχος είναι να πουλήσει την εταιρεία που δημιουργεί.

Αν όταν κάνεις μια επιχείρηση απ' την αρχή σκέπτεσαι " Ω, μπορώ να το πουλήσω αυτό για μερικά εκατομμύρια δολάρια ",, είσαι σε λάθος δρόμο λέει ο Matrocci. Οι επενδυτές θα το "μυριστούν".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ