Αποκλειστικό - Κωστής Χατζηδάκης: Η ΝΔ δεν ήταν αλάνθαστη, αλλά πάντα στη σωστή μεριά της ιστορίας - Να κάνω περήφανο τον γιο μου με το έργο μου

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα της πρώην Β' Αθηνών.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

Κωστής Χατζηδάκης: Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής ή εάν θα συνεχίσουμε να σερνόμαστε μέσα στην κρίση διανέμοντας τη φτώχεια μας.

Θα κληθούμε να απαντήσουμε εάν θα συνεχίσουμε με τα ψέματα, την οπισθοδρόμηση στην οικονομία, την αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς διακυβερνησης, ένα αλαζονικό ύφος και μια καθεστωτική αντίληψη για την εξουσία που καλλιέργησαν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ή εάν θέλουμε να πάμε μπροστά με σοβαρότητα και ενωτικό πολιτικό λόγο, με χαμηλότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια. Εάν θέλουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα της δημιουργίας και των ίσων ευκαιριών για όλους, που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία.

 

Χ.Α.: Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη τριπλή κάλπη, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι θα κερδίσει με άνεση τη μάχη των εθνικών εκλογών. Σας βαραίνουν με ευθύνη οι υψηλές προσδοκίες από τον ελληνικό λαό; Πώς θα ανταποκριθείτε;

Κ.Χ.: Ασφαλώς, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοικητικές εκλογές μας γέμισε με ικανοποίηση. Περισσότερο όμως, αισθανόμαστε την ευθύνη για τις προσδοκίες που έχει ο ελληνικός λαός από εμάς, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία.

Γνωρίζουμε, ότι αυτή την ώρα, όλοι οι πολίτες, όσοι μας ψήφισαν, αλλά και όσοι δεν μας ψήφισαν -και ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν μικρά κόμμματα- κοιτούν προς την πλευρά μας. Περιμένουν να τους μιλήσουμε για το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις αρχές μας. Να τους μιλήσουμε για την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών, απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας και της διανομής της φτώχειας. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να πείσουμε όσους γίνεται περισσότερους Έλληνες να μας ψηφίσουν.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν πίσω τους ένα βουνό προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Δεν προτείνουμε μαγικές λύσεις στα προβλήματα αυτά. Ούτε παριστάνουμε τους αλάθητους. Έχοντας όμως μάθει από τα λάθη μας, προτάσσουμε τον δρόμο της σοβαρότητας, της σεμνότητας και της ενότητας. Στη βάση αυτής της προσέγγισης βρίσκεται το προγράμμά μας, που είναι τεκμηριωμένο και απόλυτα κοστολογημένο. Με λύσεις κοινής λογικής που έχουν δοκιμαστεί στην Ευρώπη και έχουν πετύχει. Έτσι σχεδιάζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Ελλήνων.

Χ.Α.: Η Νέα Δημοκρατία, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έδειξε -όπως λέμε- τα δόντια της στον πολιτικό της αντίπαλο. Θεωρείτε πως η στρατηγική με την κατά μέτωπο επίθεση, βοήθησε στην εκτίναξη της διαφοράς σας από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κ.Χ.: Ασφαλώς απαντήσαμε στα ψέματα και τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μίλησαν κυρίως θετικά. Παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας και το σχέδιό μας για μια Ελλάδα των ευκαιριών, για μια Ελλάδα πιο φωτεινή. Αυτή τη στρατηγική επιβράβευσε ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές και αυτή συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τώρα στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Στο Μαρούσι σήμερα το πρωί κάναμε μια βόλτα με καλούς φίλους, στελέχη της αυτοδιοίκησης και της παράταξης. Αισιοδοξία για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Ιουλίου ήταν το μήνυμα από όπου κι αν περάσαμε! Επισκεφτήκαμε και τον δήμαρχο Αμαρουσίου, @gpatoulis, τον νέο περιφερειάρχη Αττικής. #kostismetinkardiamou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostis Hatzidakis (@kostis_hatzidakis) στις

Χ.Α.: Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, γίνατε πατέρας. Ποια Ελλάδα ονειρεύεστε για τον γιο σας;

Κ.Χ.: Η γέννηση του Γιάννη έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον κόσμο. Όσο και αν ακούγεται κάπως υπερβολικό, είναι νομίζω κάτι με το οποίο κάθε γονέας θα ταυτιζόταν. Καθώς με την γέννηση του παιδιού μου άρχισα να νιώθω πως ό,τι κάνω, αφορά πλέον ένα ακόμα πλάσμα στον κόσμο.

Όταν θα μεγάλωσει λοιπόν, και θα με ρωτήσει για ποιο λόγο μπήκα στην πολιτική και τι σκόπευα να πετύχω, θα ήθελα οι απαντήσεις που θα του δώσω να τον κάνουν περήφανο. Να μπορώ να του δείξω, δηλαδή, ότι με την ενασχόλησή μου με την πολιτική κατάφερα να δυναμώσω την ιδέα της ελευθερίας στην Ελλάδα και ότι πάλεψα ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Για να μπορέσει και αυτή, όπως και οι προηγούμενες γενιές, να μεγαλώσει σε μια Ελλάδα που είναι περήφανη και έχει αυτοπεποίθηση, την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών.

Χ.Α.: Κρίνοντας από την εμπειρία σας στις ιδιωτικοποιήσεις, ποιες θεωρείτε πως πρέπει να είναι οι επόμενες; Θα ξεκολλήσει το Ελληνικό;

Κ.Χ.: Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας θα δημιουργήσει νέες, καλά αμειβόμενες δουλειές και σε καλές συνθήκες εργασίας. Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι ένα από τα βασικά μέτωπα, στο οποίο θα δώσουμε έμφαση για να πετύχουμε αυτό το στόχο μας.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, με την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και την δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ, όταν υπηρέτησα στα υπουργεία Ανάπτυξης και Μεταφορών. Δύο εταιρείες που παρήγαν μεγάλα ελλείμματα, έπαψαν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με τις παρεμβάσεις μας και, μάλιστα, έφεραν και έσοδα! Το ίδιο και με τα περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία προσωπικά επέμεινα να προχωρήσει η σύμβαση παραχώρησης. Και σταδιακά ξεκίνησαν να μετατρέπονται από απλές πίστες προσγείωσης και απογείωσης σε τοπικούς πόλους ανάπτυξης.

Εν πάση περιπτώσει, η Νέα Δημοκρατία θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και, κατά προτεραιότητα, θα ασχοληθούμε με τις εμβληματικές περιπτώσεις του Ελληνικού και των Σκουριών στην Χαλκιδική.

Χ.Α.: Με βάση την μεγάλη σας εμπειρία από προηγούμενες υπουργικές θέσεις και αξιώματα, από ποιο πόστο θεωρείτε πως θα μπορούσατε να συνεισφέρετε καλύτερα στην κοινωνία, τη χώρα και την παράταξη;

Κ.Χ.: Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσω την προσπάθεια για ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις. Για μια πολιτική με έργο και αποτέλεσμα. Για μια πολιτική με αξίες.

Όπου και αν βρέθηκα, στην ΔΑΠ, στην ΟΝΝΕΔ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε διάφορα υπουργεία, προσπάθησα να δυναμώσω τις ιδέες της ελευθερίας στη χώρα μας. Προσπάθησα να λύσω προβλήματα που βάλτωναν για χρόνια. Προώθησα πολιτικές που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στον πυρήνα της Ευρώπης.  Στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Συνάντησα αντιδράσεις, αλλά δεν υπολόγισα το κόστος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Στο Αρεταίειο,διοργανώθηκε σήμερα εκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα με τίτλο "Είναι κι ο μπαμπάς εδώ;". Ο μπαμπάς φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει, αλλά ούτε η μαμά, η οποία ήταν και ομιλήτρια! Πόσο χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε που είδαμε ξανά γιατρούς, μαίες, νοσηλευτικό προσωπικό που στάθηκαν δίπλα μας στις πρώτες στιγμές της γέννησης του παιδιού μας! Είναι αυτοί οι άνθρωποι που με γνώσεις, μεράκι και αγάπη στέκονται δίπλα σε οποίους αποφασίζουν να γεννήσουν σε αυτό το Μαιευτήριο-πρότυπο που είναι μάλιστα Δημόσιο! #family #fathersday #mother

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostis Hatzidakis (@kostis_hatzidakis) στις

Όλα αυτά τα έκανα μέσα από την παράταξη στην οποία μεγάλωσα, την οποία υπηρέτησα και μου έδωσε πολλά. Τη Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα που μπορεί να μην είναι αλάνθαστο, αλλά ήταν πάντα στη σωστή μεριά της ιστορίας. Γι’ αυτό άντεξε τα δύσκολα, γι’ αυτό παραμένει σταθερό αποκούμπι για τους Έλληνες.

Αυτό το νήμα αξιών που χαρακτηρίζει την παράταξη μας, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τον υγιή πατριωτισμό, το δημοκρατικό ήθος, κρατάω κοντά στη καρδιά μου εδώ και χρόνια. Και έτσι είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω και σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας. Το ίδιο σταθερά και με τις ίδιες αξίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ