Αποκλειστικό - Άδωνις Γεωργιάδης: Αποδείξαμε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός - Το σκοτάδι του ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια του Βορείου Τομέα της πρώην Β' Αθηνών.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι εθνικές εκλογές σηματοδοτούν αλλαγή πλεύσης. Και είναι αναγκαία αυτή η αλλαγή πλεύσης. Το σκοτάδι μένει πίσω και εμείς μαζί με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα φτιάξουμε μια Ελλάδα πιο φωτεινή. Το «διακύβευμα» ή το δίλημμα αν θέλετε, είναι μεταξύ της οπισθοδρόμησης και της πορείας προς το φως. Να απαλλαγούμε από τις τοξικές κυβερνητικές επιλογές, από τη μισαλλοδοξία και την υποκρισία που οδηγούν σε φτωχοποίηση όλων και μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων. Αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από όραμα και ενότητα μετά τη διχαστική ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είναι πλέον σε αποδρομή και της μέγγενης της υπερφορολόγησης που γονάτισε κάθε σπίτι. Δεν χρειαζόμαστε τη μιζέρια των χαμηλών προσδοκιών.

Χ.Α.: Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη τριπλή κάλπη, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι θα κερδίσει με άνεση τη μάχη των εθνικών εκλογών. Σας βαραίνουν με ευθύνη οι υψηλές προσδοκίες από τον ελληνικό λαό; Πώς θα ανταποκριθείτε;

Α.Γ.: Ξέρετε, κύριε Αποστολόπουλε, μετά και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αλλά και την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι πασιφανές ότι υπάρχει ορμή, υπάρχει κεκτημένη ταχύτητα. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Η εκλογική διαδικασία είναι ανοιχτή και όλα θα κριθούν στην κάλπη. Δίνουμε μεγάλη μάχη ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προκειμένου να ενώσει, να ανακουφίσει και να αναζωογονήσει την Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης, της ευημερίας και των ίσων ευκαιριών.

Χ.Α.: Η Νέα Δημοκρατία, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έδειξε -όπως λέμε- τα δόντια της στον πολιτικό της αντίπαλο. Θεωρείτε πως η στρατηγική με την καταμέτωπο επίθεση, βοήθησε στην εκτίναξη της διαφοράς σας από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Α.Γ.: Ποιος σας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκτοξεύει ύβρεις και λάσπη απολαμβάνοντας ασυλία; Ακόμα και η αστική ευγένεια και ο αστικός πολιτισμός έχουν τα όριά τους απέναντι στις επίμονες και ανέντιμες προσωπικές επιθέσεις. Η απάντηση δόθηκε ήδη μία φορά και ήταν ηχηρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε με τις αποτυχημένες πολιτικές, με τη στοχοποίηση όλων όσοι έχουν αντίθετη άποψη και φυσικά αποδείχθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Απογυμνωμένος από κάθε όραμα που δίνει στους πολίτες προοπτική και αισιοδοξία.

Χ.Α.: Μεγαλώνετε με 4 παιδιά. Πώς οραματίζεστε την Ελλάδα για αυτά, σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Α.Γ.: Για τα παιδιά μας θα κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια, πρώτα για εκείνα που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ώστε να γυρίσουν πίσω και προφανώς για εκείνα μαζί με τα οποία θα κτίσουμε μια καινούρια Ελλάδα. Όχι μόνο για οικονομική ανάπτυξη, αλλά για να επαναφέρουμε τις αξίες και τα ιδανικά που χάθηκαν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πέντε χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα έχει ξαναβρεί τη θέση της στην Ευρώπη, θα είναι η περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια, θα είναι η χώρα που θα βοηθήσει τους γείτονες της να μπουν κι εκείνοι στο άρμα της ανάπτυξης. Ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να μη μετατραπεί ξανά σε φάρο αξιών, αριστείας, ευημερίας και προόδου. Για αυτά θα παλέψει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χ.Α.: Θεωρείτε πως τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν πιάσει ταβάνι; Πιστεύετε ότι μπορείτε να επιτύχετε αυτοδυναμία;

Α.Γ.: Η Νέα Δημοκρατία αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται έξω από τις κομματικές γραμμές της. Είναι τέτοια η ζημιά που προκάλεσε στην Ελλάδα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έστρεψε την προσοχή των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα δώσει το μήνυμα για μεγάλη πολιτική αλλαγή την Κυριακή 7 Ιουλίου. Δεν γνωρίζω για αυτοδυναμία, αλλά σίγουρα δεν έχουν πιάσει ταβάνι.

Χ.Α.: Έχετε αποδείξει πως είστε άνθρωπος που μιλάει με πράξεις. Ποιες θα είναι οι δικές σας πρωτοβουλίες, ως Άδωνις Γεωργιάδης, εφόσον ανεβείτε στην εξουσία; Με βάση τη μεγάλη σας εμπειρία από προηγούμενες υπουργικές θέσεις και αξιώματα, από ποιο πόστο θεωρείτε πως θα μπορούσατε να συνεισφέρετε καλύτερα στην κοινωνία, τη χώρα και την παράταξη;

Α.Γ.: Είμαι ένα απλός στρατιώτης της παράταξης. Άρα όπου και να τοποθετηθώ θα κάνω αυτά που πρέπει με το δικό μου στιλ, συνδυάζοντας δηλαδή ταχύτητα και ουσία. Δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό για χάσιμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ