Οι ταινίες της εβδομάδας: Η "ρεβάνς" των κλασσικών ταινιών - 4 "δυνατές" επανεκδόσεις - 3 μόνο νέες ταινίες

Μετά τον "Μάρτυρα Κατηγορίας που "σάρωσε" την προηγούμενη εβδομάδα 4 κλασσικές ταινίες φιλοδοξούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον μας

Η καλοκαιρινή διάθεση μάλλον επηρεάζει και τις εταιρίες διανομής που αφού έβγαλαν ότι τους είχε απομείνει στα ράφια - και δυστυχώς συνεχίζουν, αλλά με μέτρο - τώρα ποντάρουν στις επανεκδόσεις κλασικών και εξαιρετικών ταινιών του παρελθόντος και σίγουρα κάνουν καλά, αφού το κοινό διψάει για καλό σινεμά, κάτι που αποδείχθηκε και με την αριστουργηματική ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Μάρτυρας Κατηγορίας» την περασμένη εβδομάδα, η οποία γέμισε τα τέσσερα σινεμά στα οποία προβλήθηκε.

Έτσι, αυτή την εβδομάδα έχουμε τέσσερις νέες αφίξεις και άλλες τόσες επανεκδόσεις, οι οποίες κερδίζουν συντριπτικά τις νέες παραγωγές, απ’ τις οποίες ξεχωρίζουν το αστυνομικό δράμα από την Αργεντινή «Κόκκινη Έκλειψη» και το εξαιρετικό animation «Toy Story 4», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κόκκινη Έκλειψη»

(«Rojo») Αστυνομικό δράμα μυστηρίου, αργεντίνικης (πολυεθνικής) παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Ναϊσάτ, με τους Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ, Αντρέα Φριγκέριο Μάρα Μπεστέλι, Αλφρέντο Κάστρο κα. Αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό δράμα μυστηρίου από την Αργεντινή και από τον ανερχόμενο σκηνοθέτη Μπέντζαμιν Ναϊσάτ που προσπαθεί να φρεσκάρει την κινηματογραφική αφήγηση, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, κάτι που του αναγνωρίστηκε και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, από το οποίο έφυγε με τρία βραβεία.

Μικρά Αθώα Ψέματα 2 

Δραματική κομεντί 2019 

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ με τους: Φρανσουά Κλιζέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλ Λελούς, Μπενουά Μαζιμέλ

Μια παρέα φίλων η οποία επανενώνεται για ολιγοήμερες διακοπές, καλείται να παρηγορήσει ένα από τα μέλη της που έχει πέσει σε κατάθλιψη. Στην προσπάθειά της, μυστικά που παρέμεναν κρυφά για χρόνια έρχονται στην επιφάνεια.

Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ 

Ιρλανδο-βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Τσάνια Μπάτον με τους: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Στο Λονδίνο του 1920 η επιτυχημένη λογοτέχνις και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουέστ γνωρίζει τη συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ, το είδωλό της, με την οποία αρχίζει μια παθιασμένη ερωτική σχέση.

Δύο ασυμβίβαστες γυναίκες, μία αντισυμβατική σχέση. Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε την Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο».

Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών το Vita and Virginia είναι τολμηρό, καυστικό, αισθησιακό. Είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

 

Toy Story 4 



Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζος Κούλι

Όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, φτιαγμένο στο χέρι από αναλώσιμα, με το όνομα «Φόρκι», αυτοαποκαλείται «σκουπίδι» και το σκάει από την παρέα, ο Γούντι αναλαμβάνει να το βρει και να το κάνει να αποδεχτεί πως είναι παιχνίδι.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

«Άγριες Φράουλες»

(«Wild Strawberries») Δραματική ταινία, σουηδικής παραγωγής του 1957, σε σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με τους Βίκτορ Σιόστρομ, Μπίμπι Άντερσον, Ίνγκριντ Τούλιν κα.

Το κλασικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε νέες ψηφιακές κόπιες, με το οποίο ο φημισμένος σκηνοθέτης παραδίδει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, που διαπερνά τη Σουηδία και το παρελθόν της, αλλά και το σύμπαν του πρωταγωνιστή. Ο Μπέργκμαν χαμηλώνει τις μεταφυσικές του ανησυχίες, για να προσηλωθεί στην ενδοσκόπηση, στην αλλοτρίωση και την έλλειψη επικοινωνίας, κάνοντας μικρά σταθερά και σίγουρα άλματα από το ρεαλισμό στον εξπρεσιονισμό, με την ιμπρεσιονιστική χρήση του φωτός.

Θάνατος στη Βενετία 

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Μπιόρν Άντερσεν

Ένας ηλικιωμένος συνθέτης σε δημιουργική κρίση αναζητά στη Βενετία χώρους έμπνευσης. Το πάθος του, ωστόσο, επικεντρώνεται στο πρόσωπο ενός εφήβου, που αποτελεί την ενσάρκωση του απόλυτου κάλλους.

Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη 

Κουβανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τόμας Γκ.Αλέα με τους: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ, Σίλβια Πλάνας

Όταν η χήρα ενός εργάτη δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, διότι ο άντρας της θάφτηκε μαζί με το βιβλιάριο εργασίας του, ο ανιψιός της αποφασίζει να τη βοηθήσει. Θα μπλεχτεί όμως στα δίχτυα της κουβανικής γραφειοκρατίας, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Η Ευτυχία 



Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ανιές Βαρντά με τους: Ζαν - Κλοντ Ντρουό , Μαρί - Φρανς Μπουαγιέ, Μαρσέλ Φορ - Μπερτάν

Ο Φρανσουά είναι ένας απόλυτα ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ο οποίος σε ένα επαγγελματικό ταξίδι γνωρίζει την Εμιλί, υπάλληλο ταχυδρομείου. Κάνει σχέση μαζί της, γεγονός που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στον οικογενειακό μικρόκοσμό του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ