Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής του επικρατείας - Στην τιμητική θέση ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία

Ισχυρή εντολή από τους πολίτες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την ανάγκη αυτοδυναμίας έτσι ώστε την επομένη των εκλογών η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες.

Σε συνέντευξή του στο Star ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει και τον τελευταίο πολίτη να του δώσει μια ευκαιρία, κάνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

« Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα, δεν είμαι αλαζών. Την 7η Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να ξαναγεμίσει. Κάνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Είμαι σίγουρος πως ο λαός θα μας δώσει ισχυρή εντολή αλλά αυτό θα το δούμε στην κάλπη. Οφείλω να προσεγγίσω αυτή την αναμέτρηση με σεμνότητα και να ζητήσω και από τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές να μας στηρίξουν.

Θέλω ισχυρή εντολή. Προφανώς η ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία. Μόνο έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπούμε την επόμενη σε περιπέτειες. Θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία μας η ΧΑ και το κόμμα του κ. Βελόπουλου να μείνουν εκτός.

Κάνω πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης, πατριωτικό και αισιόδοξο. Είναι ανάγκη να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και ανακοίνωσε πως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει πλέον ανανεωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν νέα πρόσωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του θα είναι η οργάνωση της κυβέρνησης, ο ρόλος της γενικής γραμματείας συντονισμού.

«Θα ζητήσω λογοδοσία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» είπε κάνοντας λόγο για ένα σφιχτό πρόγραμμα νομοθετικού έργου που αναγκάζει τη Βουλή να μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι. Όπως μάλιστα δήλωσε το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής γίνεται παρά τω πρωθυπουργώ .

Πρέπει να απλοποιούμε τις διαδικασίες. Αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο υπό την εποπτεία μου για να περάσουμε στη νέα εποχή και να βοηθήσουμε τους πολίτες. Το να φτιάξουμε κράτος σημαίνει μεταξύ άλλων να βοηθήσουμε τους πολίτες» προσθέτοντας πως στην κυβέρνησή του θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Μιλώντας για τον Παναγιώτη Πικραμμένο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:  Ενας άνθρωπος ο οποίος με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη βουλή και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά»

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι  ηθοποιός «εξαιρετικά πολιτικοποιημένος που με τη συμμετοχή του συμβολίζει αυτή την ευρεία διεύρυνση και την ανάγκη της ΝΔ να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων»

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ