Η Θωμαΐς Οικονόμου διεκδικεί τη Μονοεδρική της Ευρυτανίας και δηλώνει στο eirinika: Στο 40% τα γυναικεία ονόματα στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. - Είμαστε στο προσκήνιο!

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τη Θωμαΐδα - Τζίνα Οικονόμου, η οποία διεκδικεί την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ευρυτανία.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

Θωμαΐς - Τζίνα Οικονόμου: Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμες. Η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας. Τα πολιτικά διλλήματα είναι τεράστια: Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.

Οικονομική ανάπτυξη ή ανεργία και ισοπέδωση. Ισότιμη παρουσία στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ή πολιτική απομόνωση και εθνικές περιπέτειες. Άκρατος λαϊκισμός ή αξιοπρέπεια και σεβασμός στους θεσμούς. Κρατισμός και εξάρτιση από τους δανειστές ή ελεύθερη οικονομία με επενδύσεις και άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Μείωση φόρων και εισφορών για ανάπτυξη ή συνεχής υπερφορολόγιση. Μεταρρυθμίσεις ή στασιμότητα. Γραφειοκρατία ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ανεξάρτητη δικαιοσύνη ή παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου. Αίσθημα ασφάλειας του πολίτη ή ανασφάλεια, βία και ανομία στους δρόμους. Παιδεία με ποιοτική εκπαίδευση ή ημιμάθεια. Ισότιμη πρόσβαση σε ένα ανθρώπινο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ή καταρράκωση της αξιοπρέπειας του μέσου ασθενούς. Υπεύθυνο κυβερνητικό πρόγραμμα ή πειραματισμοί και τυχοδιωκτισμός.

Με βάση λοιπόν τα διλήμματα αυτά, στις 7 Ιουλίου ο πολίτης ψηφίζει για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ωθήσει τη χώρα μπροστά ή για τη στασιμότητα και τη συνέχιση μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής.

Χ.Α.: Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη τριπλή κάλπη, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι θα κερδίσει με άνεση τη μάχη των εθνικών εκλογών. Σας βαραίνουν με ευθύνη οι υψηλές προσδοκίες από τον ελληνικό λαό; Πώς θα ανταποκριθείτε;

Θ.Ο.: Τα μηνύματα της μεγάλης νίκης της ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές μας βαραίνουν με ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο πολίτης νιώθει αδικημένος και εξαπατημένος. Βλέπει με δυσπιστία τους πολιτικούς και έχει απαξιώσει στη συνείδησή του το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Οι προσδοκίες του είναι μεγάλες και οι ανοχές του και αντοχές του μηδαμινές. Η ΝΔ θα ανταποκριθεί με την εφαρμογή ενός μελετημένου κυβερνητικού προγράμματος που θα απευθύνεται ισότιμα σε όλους και όχι στους ολίγους. Ενός προγράμματος δίκαιου και ανθρώπινου που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και στην έξοδο της χώρας από την κρίση.  

Χ.Α.: Καθώς το site μας το επισκέπτονται κατά 72% γυναίκες, δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω για τα μέτρα και τον σχεδιασμό της ΝΔ, ώστε να στηρίξετε τους πολύπλευρους ρόλους των γυναικών σήμερα.

Θ.Ο.: Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία είναι πολύπλευρος και πολύ σημαντικός. Η γυναίκα πρωταγωνιστεί σήμερα στον επαγγελματικό χώρο, την οικογένεια αλλά και την πολιτική. Το 40% των ψηφοδελτίων μας καλύπτεται από γυναικεία ονόματα. Με την υλοποίηση του προγράμματος της κοινωνικής της πολιτικής, η ΝΔ παρέχει στήριξη στην εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα.

- Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

- Επεκτείνεται το ωράριο των παιδικών σταθμών ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας

- Ενισχύονται ουσιαστικά τα ολοήμερα σχολεία, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης

- Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα την επόμενη μέρα και που δείχνουν το σεβασμό της ΝΔ προς τη γυναίκα-εργαζόμενη μητέρα.

Χ.Α.: Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει σε μία καταξιωμένη επιστήμονα και πλαστική χειρούργο η ενασχόληση με τα κοινά; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Θ.Ο.: Η επαγγελματική μου διαδρομή μέχρι τώρα είχε ως επίκεντρο την προσφορά μου στον συνάνθρωπο και την απεριόριστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Καταξιώθηκα στον επαγγελματικό και κοινωνικό μου χώρο και εισέπραξα μεγάλες ηθικές ικανοποιήσεις μέσα από το ιατρικό λειτούργημα. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, θεωρώ πως αποτελεί μια φυσική συνέχεια αυτής της μεγάλης κοινωνικής προσφοράς και δράσης, από μια άλλη σκοπιά.

Η είσοδός μου στην πολιτική σηματοδοτείται από το κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης με νέα πρόσωπα, βγαλμένα μέσα από την κοινωνία, που έχουν επιδείξει μια επαγγελματική διαδρομή και έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Μητρώο Στελεχών, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα από το Μητρώο αυτό επιλέχθηκα κι εγώ, με αξιοκρατικές διαδικασίες και εξέφρασα την αποκλειστική μου επιθυμία να δραστηριοποιηθώ πολιτικά στο νομό Ευρυτανίας, αγαπημένο τόπο καταγωγής μου.

Ο κ. Μητσοτάκης με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Μονοεδρικής της Ευρυτανίας. Η τιμή μεγάλη και το αίσθημα ευθύνης το δικό μου ακόμη μεγαλύτερο. Διεκδικώ λοιπόν τη βουλευτική έδρα του νομού, είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως αν εκλεγώ, έχω πολλά να προσφέρω.

Χ.Α.: Θεωρείτε πως τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έχουν πιάσει ταβάνι; Πιστεύετε πως μπορείτε να επιτύχετε αυτοδυναμία; 

Θ.Ο.: Η Νέα Δημοκρατία με τη συντριπτική της νίκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, έδειξε ότι έπεισε τον Ελληνικό λαό με τον προεκλογικό της λόγο και το πρόγραμμά της και αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική. Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη νίκη και θα καταφέρει την αυτοδυναμία.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Είμαστε το κόμμα που θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες και όχι να διχάσει.  

Χ.Α.: Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Θ.Ο.: Ατενίζω με αισιοδοξία το μέλλον και εύχομαι πάνω απ’όλα υγεία σε μένα, την οικογένειά μου και όλο τον κόσμο. Σε 10 χρόνια από σήμερα θέλω να εξακολουθώ να είμαι χρήσιμη στην κοινωνία, και μέσα από το ιατρικό μου επάγγελμα, αλλά και μέσα από την βουλευτική μου ιδιότητα που εύχομαι να κερδίσω στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ελπίζω τα σχέδιά μου και το όραμά μου για την Ευρυτανία να έχουν υλοποιηθεί  και να μπορώ να κοιτάζω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν στα μάτια. Έχοντας φανεί απέναντί τους χρήσιμη, ειλικρινής και αντάξια των ελπίδων τους και των προσδοκιών τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ