1η Ιουλίου το debate των πολιτικών αρχηγών - Η νέα αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή

Στην πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ, συμφώνησε η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή. 

Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. 

Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ