Εξαιρετικές φωτογραφίες από την έπαυλη της Χίλαρι & του Μπιλ Κλίντον στην Ουάσιγκτον - Μεγάλη πισίνα - έντονα χρώματα σε κάθε δωμάτιο

Οι Κλίντον ερωτεύθηκαν αυτό το σπίτι με την πρώτη ματιά

Ήταν μια συναισθηματική αντίδραση ", λέει η Χίλαρι Κλίντον για την πρώτη της  επίσκεψη στο σπίτι που τώρα είναι η κατοικία της. Το σπίτι ονομάστηκε" Whitehaven ", επειδή βρίσκεται στην οδό Whitehaven στη λεωφόρο της Μασαχουσέτης,  της Ουάσινγκτον 

"Όταν εκλέκτηκα στη Γερουσία το 2000, ήξερα ότι χρειάζονταν ένα μέρος για να ζήσω ενώ βρισκόμασταν στη σύνοδο κατά τη διάρκεια του έτους. Έτσι άρχισα να κοιτάζω. Και, είχα μια εμπειρία σε αυτό το σπίτι, που ήταν μόνο συναισθηματική.

Είχα πάει στον τρίτο όροφο και κοίταξα πάνω από τα δέντρα - στο πίσω μέρος της βρετανικής πρεσβείας - και αισθάνθηκα σαν να ήμουν στο παλιό Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Οι κήποι ήταν απλώς το πιο εκπληκτικό πράγμα που είχα δει οπουδήποτε  ερευνώντας για ακίνητα", λέει.

Παρόλο που οι Κλίντον ερωτεύθηκαν αυτή την έπαυλη με την πρώτη ματιά ήξεραν ότι το σπίτι των 5.500 τετραγωνικών ποδιών που χτίστηκε το 1951 χρειαζόταν μια γενναία ανακαίνιση.

"Η εντολή ήταν να δημιουργήσουμε περισσότερο φως και να φτιάξουμε περισσότερο χώρο στον οποίο θα μπορούσαν να κάθονται και να χαλαρώνουν", λέει η Rosemarie Howe, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων που συνεργάστηκε με την κα Κλίντον, για το έργο από το 2003 έως το 2006.

"Θέλαμε επίσης ΄όλο το σπίτι και τα εσωτερικά δωμάται να βλέπουν σε αυτόν τον όμορφο κήπο πίσω. "

Το σπίτι σχεδιάστηκε από την αρχή μέσα και έξω έτσι ώστε να γίνει σύγχρονο, όμορφο και λειτουργικό.Δημιουργήθηκαν μεγάλοι χώροι διασκέδασης για τους Κλίντον, ανακαινίσθηκαν πλήρως οι κουζίνες και τα μπάνια, καθώς και όλα τα δωμάτια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διακόσμηστη των δωματίων με καλόγουστα έπιπλα και σπάνια έργα τέχνης. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο μεγάλο καθιστικό που είναι πολύ σημαντικός χώρος για τους Κλίντον , αναφέρει το architecturaldigest.com

 Η διακόσμηση του χώρου αποδείχθηκε οικογενειακή υπόθεση. Η μητέρα της Χίλαρι Κλίντον, Dorothy Rodham, συνεργάστηκε με την κόρη της επιλέγοντας το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης και των διακοσμητικών με στόχο να είναι όλα στα σωστά χρώματα και μοτίβα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ