Έφυγε από την ζωή η σχεδιάστρια των εμβληματικών jeans, Gloria Vanderbilt – Πάμπλουτη μητέρα 4 παιδιών από 4 γάμους (photo album)

Υπήρξε συγγραφέας, επιχειρηματίας και κυρίως fashion icon...

Ο παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, τη σχεδιάστρια, στυλίστρια και fashion icon Γκλόρια Βάντερμπιλτ, περιγράφοντας μια γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές απογοητεύσεις αλλά παρέμεινε πάντα βαθιά ερωτευμένη με την αγάπη.

«Πάντα ένιωθα ότι ήταν δουλειά μου να την προστατεύω. Ήταν ο δυνατότερος άνθρωπος που συνάντησα ποτέ μου αλλά δεν ήταν σκληρή». 

«Πάντα τη θεωρούσα έναν επισκέπτη από έναν άλλο κόσμο, έναν ταξιδιώτη που είχε αποκλειστεί εδώ, που είχε έρθει από ένα μακρινό αστέρι το οποίο είχε διαλυθεί καιρό πριν».

Η Βάντερμπλιτ, η οποία απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, ήταν διάσημη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, αρχής γενομένης από τη δικαστική μάχη κατά την οποία η θεία της πήρε την επιμέλειά της από τη μητέρα της όταν η «Μικρή Γκλόρια» ήταν παιδί. Κατόπιν, πέρασε από τέσσερις γάμους, τρία διαζύγια, τον θάνατο του συζύγου της και την αυτοκτονία ενός γιου.

Η νεκρολογία του Κούπερ περιλαμβάνει κλιπάκια από τη νεαρή Γκλόρια και περιγράφει τα χρόνια που μεγάλωσε στη Γαλλία, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν κληρονόμος της αυτοκρατορίας σιδηροδρόμων Vanderbilt.

Επίσης, περιλαμβάνονται αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του HBO "Nothing Left Unsaid: Gloria Vanderbilt & Anderson Cooper".

Η μητέρα μου «εμπιστευόταν τους άλλους αβίαστα, απόλυτα» αλλά πάντα πιεζόταν, αναφέρει ο Κούπερ, και πάντα πίστευε ότι η επόμενη πραγματική αγάπη βρίσκεται στη γωνία σύμφωνα ,με το ΑΠΕ.

Πλούσια κληρονόμος, διακοσμήτρια, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας, επιχειρηματίας και κυρίως fashion icon που δεν έπαψε ούτε στιγμή να δίνει τροφή σε σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα και κοσμικές στήλες, η Γκλόρια Βάντερμπιλτ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου. 

Υπήρξε μια από τις μούσες του Τρούμαν Καπότε και ήταν μία από τις όμορφες γυναίκες που αποτελούσαν «το σμήνος των κύκνων» όπως τις ονόμασε ο συγγραφέας. Το σμήνος που τον ενέπνευσε να γράψει το «Πρόγευμα στο Τίφανις».

H Γκλόρια είναι κληρονόμος του Νεοϋρκέζου εφοπλιστή Κορνήλιους Βάντερμπιλτ. Η καριέρα του δαιμόνιου επιχειρηματία είχε αρχίσει με μία χειροκίνητη βάρκα, με την οποία μετέφερε μετανάστες από το Staten Island στο Μανχάταν. Η βάρκα εκείνη έγινε ατμόπλοιο και το ατμόπλοιο ολόκληρος στόλος.

H Βάντερμπιλτ έζησε μια πολυτάραχη ζωή γεμάτη πλούτη, έρωτες αλλά και τραγικές απώλειες. Έχει φωτογραφηθεί από τους Ρίτσαρντ Άβεντον, Σεσίλ Μπήτον και Άννι Λίμποβιτς.

Δείτε όλες τις φωτό από την The Guardian στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ