Αποκλειστικό - Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου: Η γυναίκα στο επίκεντρο της πολιτικής ευαισθησίας της ΝΔ - Πώς θα αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τη γνωστή δημοσιογράφο, παρουσιάστρια και δικηγόρο, Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου, η οποία διεκδικεί την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον στην εκλογική περιφέρεια Νοτίου Τομέα της πρώην Β' Αθηνών.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης Αποστολόπουλος: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου: Είναι κομβικής σημασίας η 8η Ιουλίου να βρει τη χώρα με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το διακύβευμα είναι η ολοκλήρωση της πολιτικής αλλαγής προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή πνοή στη χώρα. Να μπορέσουμε από την πρώτη μέρα να βάλουμε σε εφαρμογή το συγκροτημένο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για δυναμική ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, για μείωση της φορολογίας για αναβαθμισμένους όρους ασφάλειας για όλες και όλους. Και ασφαλώς για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε ξεχασμένες αξίες όπως αυτές της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της νέας συλλογικότητας. Για να μην επιστρέψουμε στην ανικανότητα, τον ερασιτεχνισμό, τον νεποτισμό και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Χ.Α.: Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη τριπλή κάλπη, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι θα κερδίσει με άνεση τη μάχη των εθνικών εκλογών. Σας βαραίνουν με ευθύνη οι υψηλές προσδοκίες από τον ελληνικό λαό; Πώς θα ανταποκριθείτε;

Ε.Λ.: Ασφαλώς! Όμως, τα μανίκια είναι ήδη σηκωμένα. Θα πιάσουμε αμέσως δουλειά, χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα λειτουργήσει προς όφελος όλων, μα όλων, των Ελλήνων.

Πώς; Με μείωση των φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. Με την απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Με αλλαγή νοοτροπιών ώστε το κράτος να παύσει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Και πάνω απ’ όλα με την συναίσθηση ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι απλά ο τρόπος να εφαρμόσει το σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους Έλληνες. Να φέρει νέους όρους κοινωνικής συνοχής και εθνικής υπερηφάνειας.

Χ.Α.: Καθώς το site μας το επισκέπτονται κατά 72% γυναίκες, δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω για τα μέτρα και τον σχεδιασμό της ΝΔ, ώστε να στηρίξετε τους πολύπλευρους ρόλους των γυναικών σήμερα.

Ε.Λ.: Χαίρομαι για την ερώτηση, γιατί η πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας βάζουν τη γυναίκα στο επίκεντρο της πολιτικής της ευαισθησίας. Είμαι σκληρά εργαζόμενη, είμαι μητέρα δύο παιδιών, είμαι υποψήφια. Αντιλαμβάνεστε ότι βιώνω προσωπικά αυτό που περιγράφετε ως ‘πολύπλευρο ρόλο των γυναικών’ στην σημερινή κοινωνία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του θεμελιώδους ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία, αυτόν της μητέρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι η υπογεννητικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει γενναία θέση υπέρ της μητέρας και της οικογένειας. Θεσπίζει άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πρώτου καιρού, που δεν πρέπει να αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για κανένα νέο ζευγάρι που θέλει να μεγαλώσει την οικογένειά του.

Αυξάνει το αφορολόγητο κατά 1.000 ακόμη ευρώ για κάθε παιδί. Τα βρεφικά είδη, αλλά και τα είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Εξασφαλίζει θέση σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα Ελληνόπουλα στα πρώτα τους χρόνια.

Κάθε οικογένεια, λοιπόν, που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό σταθμό, θα λαμβάνει ένα κουπόνι 180 ευρώ το μήνα, για 10 μήνες το χρόνο, ώστε να επιλέγει εκείνη το σταθμό που προτιμά».

Θεσμοθετεί την ελεύθερη επιλογή της γυναίκας να ορίσει εκείνη τον χρόνο της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας, αντί για τους αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς που ισχύουν σήμερα.

Αυξάνει την άδεια σε μονογονεϊκές οικογένειες. Και επεκτείνεται η προστασία από απόλυση στους 24 μήνες αντί των 18 μετά τον τοκετό.

Αυτό θα ισχύει και για τους πατέρες, μόλις αυτοί ανακοινώνουν ότι οι γυναίκες τους κυοφορούν.

Θεσπίζει ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης για όσους επιστρέφουν στην εργασία μετά τη διακοπή για την ανατροφή τέκνων.

Επαναφέρει τα ποσά που η κυβέρνηση περιέκοψε πέρυσι για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Χ.Α.: Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει σε μία δημοφιλή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια η ενασχόληση με τα κοινά;

Ε.Λ.: Η απάντηση είναι απλή. Δεν αναζητώ συγκινήσεις. Αναζητώ την ευκαιρία να είμαι χρήσιμη. Για τον απλούστατο λόγο ότι θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλά και την επόμενη μέρα. Για να μπορέσω να επεκτείνω αυτό που κάνω τα τελευταία χρόνια. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εξάπλωση της Δύναμης της Προσφοράς.

Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα.

Ο στόχος είναι να προβληθούν νέα πρότυπα Προσφοράς και Αλληλεγγύης με απώτερο σκοπό να τα ‘περάσουμε’ αυτά στην καθημερινότητά μας. Να μην έχει η διάθεση Προσφοράς μόνο συγκυριακή χροιά. Να είναι καθημερινή συνήθεια. Να είναι αναμενόμενη πρακτική.

Για εμένα η αλληλεγγύη δεν υπάρχει μόνο μέσα στην κρίση. Είναι πάντα επίκαιρη. Και στις παχιές και στις αδύνατες αγελάδες. Γιατί πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου!

Χ.Α.: Ποια είναι η άγνωστη Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου; Τι δραστηριότητες έχετε και πώς «γεμίζετε» τον ελεύθερο χρόνο σας;

Ε.Λ.: Δεν υπάρχει ‘άγνωστη’ Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου. Λυπάμαι που σας προσγειώνω απότομα, αλλά μία γυναίκα η οποία –όπως έλεγα- είναι ελεύθερη επαγγελματίας, είναι μητέρα που έχει μεγαλώσει δύο παιδιά μόνη της και τώρα είναι υποψήφια δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να ‘γεμίσει’ τον χρόνο της. Και δεν λέω ελεύθερο χρόνο της γιατί απλά δεν υπάρχει. Θα σας μιλήσω με νούμερα: 10.000 ώρες τηλεοπτικών πτήσεων, 5.000 ρεπορτάζ, 2.000 συνεντεύξεις πρωταγωνιστών της προσφοράς, προβολή 1.500 ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα, συντονισμός 750 εθελοντικών δράσεων! Αρκετά δεν είναι;

Χ.Α.: Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Ε.Λ.: Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Το μόνο για το οποίο προσεύχομαι καθημερινά είναι να μπορώ μετά από 10 χρόνια να καμαρώνω τα παιδιά μου, όπως κάνω και τώρα. Ασφαλώς και υπάρχουν φιλοδοξίες. Ανθρώπινο είναι και θεμιτό. Όμως, γνωρίζω καλά ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Η βασική μου επιδίωξη είναι να συνεχίζω να αναδεικνύω τα καλά πρότυπα. Να προσπαθώ να εμπνέω μια πιο συλλογική αντίληψη. Να προάγω θετικά μαθήματα ζωής. Και να είστε βέβαιος ότι θα συνεχίσω να το κάνω από όποια θέση και αν τύχει να υπηρετώ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ