Τέσσερις βασίλισσες - ή σχεδόν - μαζί σε κοινή εμφάνιση μαζί για πρωτοσέλιδο μόδας - Κέιτ, Λετίσια της Ισπανίας , Μάξιμα της Ολλανδίας, Καμίλα & η βασίλισσα Ελισάβετ εκεί (φώτο-βίντεο)

Στην ετήσια τελετή του Τάγματος του Γκάρτερ στην οποία χρίστικαν ιππότες ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και ο βασιλιάς Φίλιπος

Η ετήσεια τελετή του Τάγματος του Γκάρτερ είναι μία από τις πιο σημαντικές στο βασιλικό ημερολόγιο της Βρετανίας. Φέτος τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίσδορ και προσκεκλημένοι της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο βασιλιάς  Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας με τη σύζυγο του Μάξιμα και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγο του Λετίσια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότες του αρχαιότερου τάγματος στην Ευρώπη, τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών των δύο χωρών έδωσαν το "παρών" στη λαμπερή τελετή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Royal ladies at Order of the Garter. || 17 June 2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη herroyalhighnesses ? (@herroyalhighnesses) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Order of the Garter 2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη herroyalhighnesses ? (@herroyalhighnesses) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Order of the Garter. || 17 June 2019 Video Credits: @kensingtonfamily

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη herroyalhighnesses ? (@herroyalhighnesses) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Duchess of Cambridge at Order of the Garter. 2011-2019 Which year is the best dressed?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη herroyalhighnesses ? (@herroyalhighnesses) στις

 

Η Κέιτ Μίντλετον, που πέρυσι  απουσίαζε από την τελετή,  εντυπωσίασε με το κομψό ασπρόμαυρο look της, και γεμάτη υπερηφάνεια καμάρωσε τον σύζυγο της Ουίλιαμ να παρελαύνει με την παραδοσιακή μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος. Την παραδοσιακή κάπα του τάγματος φορούσε και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η όλο χαμόγελα Κέιτ επέλεξε για την τελετή ένα κομψότατο λευκό μαντό με μαύρες λεπτομέρειες και μαύρο καπέλο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη του τάγματος του Γκάρτερ, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι όχι ακόμα, αναφέρει το Hello

Στην κλασσική κομψότητα του ασπρόμαυρου επένδυσε και η λαμπερή βασίλισσα της Ισπανίας Λετίσια που φόρεσε ένα ασπρόμαυρο φόρεμα με μαύρο καπέλο με βέλο.

 

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και πάντα κομψή βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα που για την τελετή φόρεσε ένα υπέροχο ροζ φόρεμα με ενσωματωμένη ενσάρπα και ασορτί καπέλο.

 

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, που επίσης επέλεξε το ροζ χρώμα για την εμφάνιση της. 

Στην τελετή ακολουθήθηκε ακριβώς το τελετουργικό  Με τον τίτλο έχουν τιμηθεί και ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Ουίλιαμ . Ο Φελίπε και ο Βίλεμ Αλεξάντερ μπορεί να χρίστηκαν ιππότες αλλά δεν προσμετρώνται στους 24 του Τάγματος της Βρετανίας, καθώς θεωρούνται "ξένοι.".

 Η ιστορία του Τάγματος του Γκάρτερ  μετρά πολλούς αιώνες. Στον Μεσαίωνα ο βασιλιάς Έντουαρντ ο Γ' είχε εμπνευστεί τόσο από τους θρύλους για τον βασιλιά Αρθούρο και το τάγμα των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης,που δημιούργησε τη δική του ομάδα από αξιότιμους ιππότες, την οποία ονόμασε το Τάγμα του Γκάρτερ (της καλτσοδέτας).

Σχεδόν 700 χρόνια μετά το τάγμα αυτό είναι το παλαιότερο και το ανώτατο τάγμα ιπποτών στη Βρετανία. Πλέον ιππότες είναι και άνδρες και γυναίκες και δεν περιορίζονται μόνο σε αριστοκράτες αλλά αξιολογούνται ανάλογα με την προσφορά στο έθνος.

Έχει οριστεί η ημέρα της τελετής του Γκάρτερ, η οποία διοργανώνεται μέσα στον Ιούλιο ενώ το τάγμα έχει πατρόνα τον Άγιο Γεώργιο, που είναι και ο προστάτης της Μεγάλης Βρετανίας. Την ημέρα του Αγίου Γεωργίου ανακινώνεται ποιοι θα τιμηθούν με τον τίτλο του ιππότη ή της λαίδης. Η τελετή διοργανώνεται στο Ουίνδσορ όπου η βασίλισσα χρίζει τους ιππότες και ακολουθεί παρέλαση, ενώ όλοι φορούν παραδοσιακή φορεσιά.

Η βασίλισσα υποδέχεται τους τιμώμενους στην αίθουσα του θρόνου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το βασιλικό ζεύγος παραθέτει γεύμα για τους καλεσμένους του και όλοι στη συνέχεια περπατούν έως το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Πραγματοποιείται μία σύντομη λειτουργία και ακολούθως η μονάρχης και μέλη του τάγματος επιστρέφουν στην άνω πτέρυγα του κάστρου με άμαξες και αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ