Στα Marriot δοκιμάζουν ολόκληρα δωμάτια σε μυστικό εργαστήριο για ξενοδοχεία του μέλλοντος - Πως θα "χτυπήσουν" την Airbnb (φώτο-βίντεο)

 Το λεγόμενο υπόγειο εργαστήριο καινοτομίας μοιάζει λίγο με  ένα κουκλόσπιτο σε παραγματικό μέγεθος, αλλά είναι ο χώρος όπου οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες εργάζονται για να δημιουργήσουν το δωμάτιο του μέλλοντος σε όλα τα εμπορικά σήματα της εταιρείας.

Η ιστορία του Underground Innovation Lab, (υπόγειο εργαστήριο καινοτομίας)  των Marriot  ξεκίνησε ως εξής: Πριν από χρόνια, ένας υπάλληλος τυχαία κλειδώθηκε στο υπόγειο της πολυτελούς έδρας  της εταιρείας των Marriott.

 Ψάχνοντας για κάποια έξοδο τυχαία έβαλε το κεφάλι του σε ένα παράθυρο οροφής και ανακάλυψε ότι ο χώρος ήταν διπλάσιος από αυτόν που φανταζόταν. "Αργότερα συνειδητοποίησε τις δυνατότητες αυτού του χώρου  που βρήκε και ήρθε με μία ιδέα που έγινε η αρχή για να σχεδιάσουμε τα ξενοδοχεία του μέλλοντος" , λέει η Aliya Khan, αντιπρόεδρος της εταιρείας και υπεύθυνη για το σχεδιασμό της παγκόσμιας στρατηγικής.

Το αποτέλεσμα της τυχαίας ανακάλυψης του ελεύθερου χώρου από τον υπάλληλο ήταν ο σχεδιασμός του Underground Innovation Lab ενός χώρου  10.000 τ. ποδιών στο Maryland . Σε ένα σκοτεινό υπόγειο χώρο  βρίσκεται το εργαστήριο καινοτομιών της Marriott, ένας λαβύρινθος δωματίων, απόλυτα πιστών αντιγράφων των ξενοδοχείων της.

 Το λεγόμενο υπόγειο εργαστήριο καινοτομίας μοιάζει λίγο με  ένα κουκλόσπιτο σε παραγματικό μέγεθος, αλλά είναι ο χώρος όπου οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες εργάζονται για να δημιουργήσουν το δωμάτιο του μέλλοντος σε όλα τα εμπορικά σήματα της εταιρείας.

Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την Marriott International,  διαθέτει 30 ξενοδοχεία , το καθένα με ξεχωριστό στυλ και  στόχο για διαρκή ανάπτυξη, νέες μονάδες και διαρκείς ανακαινίσεις. Ειδικά την ώρα που η Marriott έχει στρατηγικό σχεδιασμό για την προσθήκη 275.000 έως 295.000 δωματίων στο χαρτοφυλάκιό της μέχρι το 2021, επιπλέον των 1,3 εκατ. δωματίων που ήδη λειτουργούν υπό την ομπρέλα της σε όλο τον κόσμο.

 Ωστόσο  ενώ τα εμπορικά σήματα της Marriott International αυξάνονται,  και προσθέτει διαρκώς νέα δωμάτια  στα εκτιμώμενα 1,3 εκατομμύρια δωμάτια που έχει ήδη (τουλάχιστον σύμφωνα με το tracker STR), η ετιαρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την Airbnb, η οποία διαθέτει περίπου 5 εκατομμύρια δωμάτια, σύμφωνα με την AirDNA

. Στόχος της Marriott είναι να προσελκύσει πελάτες της Airbnb όπως φαίνεται από το πρόσφατο λανσάρισμα της υπηρεσίας ενοικίασης σπιτιών, και αυτό είναι ένα σχέδιο που θα εκπονηθεί στο Innovation Lab.

Πρακτικά  το Innovation Lab είναι ένα σύνολο δωματίων, το καθένα εκ των οποίων αποτελεί ένα πρωτότυπο σε πραγματικές διαστάσεις με την τελευταία λέξη του ντιζάιν, ώστε οι δημιουργοί του να μπορούν να μένουν σε αυτό δοκιμάζοντάς το και βελτιώνοντας το προσφερόμενο προϊόν.

Είναι μια δοκιμαστική διαδικασία που προηγείται του λανσαρίσματος στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζονται πλαίσια κρεβατιών, ηλεκτρικές πρίζες, καρέκλες, διαφορετικά μεγέθη τραπεζιών κτλ.

«Χρησιμοποιούμε το εργαστήριο καινοτομίας για να τελειοποιήσουμε το προϊόν που προσφέρεται στα εμπορικά σήματα μας», λέει η Khan. "Εκεί δημιουργούμε και δοκιμάζουμε τις ιδέες μας πριν τις παρουσιάσουμε στην αγορά", συνεχίζει, σύμφωνα με το fastcompany.com

Στο εργαστήριο, οι ομάδες εργασίας αλλάζουν στυλ στα δωμάτια, τεχνολογίες και υπηρεσίες σε μικρή κλίμακα πριν λανσαριστούν σε παγκόσμια κλίμακα στην αγορά, γλιτώνοντας περιπτώσεις που κάτι δεν λειτουργεί.

Δοκιμάζονται επίσης οι συνθήκες κατά τις οποίες διευκολύνεται ή εμποδίζεται η καθαριότητα και γίνονται οι ανάλογες προσαρμογές στο χώρο, ενώ τα δωμάτια διαμορφώνονται και σύμφωνα με τις επιθυμίες των ταξιδιωτών.

Μία από τις πόρτες του υπόγειου εργαστηρίου οδηγεί στο επανασχεδιασμένο δωμάτιο Aloft που απευθύνεται σε ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια και την τεχνολογία και αναζητούν μπουτίκ ξενοδοχεία σε καλές τιμές. Άλλη πόρτα οδηγεί στο Westin δωμάτιο, με καλό ντεκόρ, μια άλλη στις Fairfield Suites που απευθύνονται σε οικογένειες και άλλη στο Element για διαμονή μεγάλης διάρκειας με κύριο χαρακτηριστικό την κουζίνα και τους μεγάλους χώρους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ