Λονδίνο: Εντυπωσιακή πισίνα στην κορυφή ουρανοξύστη - Η πρώτη στον κόσμο με θέα 360 μοιρών - Θυμίζει ταινία Τζέιμς Μποντ (φώτο)

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει αυτή την πισίνα μοναδική είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εισέρχονται οι κολυμβητές σε αυτή

Μία άκρως εντυπωσιακή πισίνα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη στο Λονδίνο, σχεδιάζει η ετιαρεία Compass Pools .  H Infinity London, όπως ονομάζεται είναι η πρώτη πισίνα υπερχείλισης  στον κόσμο που προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη του Λονδίνου.

Η πισίνα  πρόκειται να κατασκευαστεί στην οροφή ενός ουρανοξύστη 55 ορόφων, ο οποίος έχει ύψος 220 μέτρων. Τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν μια επιφάνεια με διάφανα τοιχώματα και διάφανο πάτο από ακρυλικό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φεγγίτης από όπου θα αντανακλάται το φως .

Compass Pools has unveiled their concept for a four-sided infinity pool designed to sit on a 220-metre tower in London and accessed via a submarine-style door

Τη νύχτα θα λειτουργεί με  φώτα που αλλάζουν χρώμα. Το νερό της πισίνας θα θερμαίνεται με βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας ενέργεια που εκλύεται από το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου. Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει αυτή την πισίνα μοναδική είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εισέρχονται οι κολυμβητές σε αυτή.

Χωρίς πλευρές ή σκάλες, οι κολυμβητές θα πρέπει να εισέλθουν στην πισίνα μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης καταπακτής στο κάτω μέρος της . Η είσοδος στην πισίνα των 600.000 λίτρων θα γίνεται μέσα από μια περιστρεφόμενη σκάλα

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή,  η σκάλα θα «ανυψώνεται» όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό. "Αντιμετώπισα μερικές ενδιαφέρουσες προκλήσεις σε αυτή την κατασκεύη, μία από αυτές είναι πως θα μπει και πως θα βγει κάποιος από αυτή την πισίνα", σημειώνει ο βασικός σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Άλεξ Κίμσλεϊ.

"Η πιο απλή λύση θα ήταν μια σκάλα σαν αυτή που υπάρχει σε όλες τις πισίνες , αλλά δεν θέλαμε σκάλες στο εξωτερικό του κτηρίου ή στην πισίνα γιατί θα χαλούσαν τη θέα. Η λύση βρέθηκε σε μία υποβρύχια πόρτα (καταπακτή) και μία περιστρεφόμενη σκάλα που θα θα «ανυψώνεται» όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό.

Η νέα δημιουργία θα θυμίζει λίγο ταινία του Τζέιμς Μποντ" συμπληρώνει ο ίδιος. Η κατασκευή, που θα ξεκινήσει το 2020, αναφέρει το Dezeen.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ