Χωριστές κρεβατοκάμερες για την Βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της – Η οριστική απόφαση του Φίλιππου

Έκλεισε τα 98 του χρόνια χθες...

 

Ο δούκας του Εδιμβούργου έγινε 98 ετών και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» μέσω των λογαριασμών τους στα social media. 

Ο σύζυγος της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1921 ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας.

Τα γενέθλιά του γιορτάστηκαν με το στρατό να ρίχνει δυο κανονιοβολισμούς μέσα στην ημέρα σύμφωνα με την βασιλική ρεπόρτερ Rebecca English. 

 

 

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου 1947 και ήταν αρχικά “ανεπιθύμητος” από τους περισσότερους αξιωματούχους καθώς οι αδερφές του είχαν παντρευτεί αξιωματικούς που υπηρετούσαν το τρίτο ράιχ, η οικογένειά του ήταν έκπτωτη και η μητέρα του νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.

 

 

Η Ελισάβετ πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα, τον παντρεύτηκε και ανέχθηκε και όλες τις ατασθαλίες του.

 

 

Να σημειωθεί πως το βασιλικό ζεύγος δεν ζει πλέον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, τόπο εργασίας της βασίλισσας, η οποία παρά τα 93 της χρόνια εκτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά της σύμφωνα με το Cheatsheet.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, που είναι ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη Γηραιά Αλβιόνα, έχει επιλέξει να ζει μόνιμα στην κατοικία Wood Farm στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Εκεί περνά τον καιρό του ζωγραφίζοντας και βλέποντας φίλους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ