Made in Greece τα υπέροχα minimal ρούχα του Γιώργου Ελευθεριάδη: Φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη, το Πεκίνο...

O Γιώργος Ελευθεριάδης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της ελληνικής βιομηχανίας της μόδας.

Με φρέσκες ιδέες και πρωτοποριακό σχεδιασμό καταφέρνει να ξεχωρίζει από το πλήθος και να αφήνει το δικό του αποτύπωμα στον χώρο.

Ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής, που διαπρέπει στην ελληνική σκηνή της μόδας τα τελευταία 30 έτη, υπογράφει ρούχα μοναδικής αισθητικής και υψηλού επιπέδου, που παραδέχονται ακόμα και όσοι αρέσκονται σε ρούχα άλλης αισθητικής και στυλ. Οι δημιουργίες του έχουν φτάσει ως το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

 

Η ικανότητά του να κατασκευάζει και να αποκαλύπτει πνευματικές καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι μοναδική. Η αμεσότητα και η αυθεντικότητα του σχεδιαστικού του ταλέντου αποτελούν πρωταρχικό στοιχείο της επιτυχίας και της αναγνώρισής του.

Από την αρχή της καριέρας του, ο Γιώργος Ελευθεριάδης υπήρξε πρωτοπόρος που χρησιμοποιεί φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα και εισάγει την έννοια της διαχρονικότητας και της συνέχειας, καθώς τα ρούχα του μπορούν να φορεθούν 24/7 σε κάθε περίσταση.

 

Στον χώρο της μόδας μπήκε σε ηλικία 22 ετών, το 1988, σχεδιάζοντας για την εταιρία ρούχων Academy. Στα 26 του δημιούργησε την δική του πρώτη συλλογή γυναικείων ρούχων, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια μικρή boutique στην  Φωκίωνος Νέγρη. Παράλληλα, υπήρξε ένας από τους σχεδιαστές που απάρτιζαν την ομάδα της hot boutique, Art Designers, του Roberto ΜcDonald στο Κολωνάκι. Mερικά χρόνια αργότερα  άνοιξε ακόμα μία boutique στην Κηφισιά με τον του φίλο, Παύλο Κυριακίδη. Από τότε μέχρι και σήμερα μας παρουσιάζει μοναδικές συλλογές, που έχουν παρουσία σε πάνω από 16 σημεία πώλησης στο κόσμο, δίπλα στα μεγαλύτερα brands. Γαλλία, Ιαπωνία Σιγκαπούρη, Σανγκάι, Πεκίνο, Μέση Ανατολή είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες έχουν «ταξιδέψει» οι δημιουργίες του.

Εκτός από τις συλλογές του έχει ασχοληθεί και με το θέατρο, δημιουργώντας κοστούμια για πάνω από 20 θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με πολλά, ηχηρά ονόματα σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Κακλέας και ο Μανώλης Παντελιδάκης, που του έδωσαν πρώτοι την ευκαιρία να μπει σε αυτό το χώρο. Επίσης, έχει σχεδιάσει τις στολές για τον όμιλο ξενοδοχείων Grecotel, της εταιρίας Goody’s και της Apivita.

 

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή περιοδικά όπως το Vogue, το Bazaar του Harper, το Dazed & Confused, το νοικοκυριό Numero, ο Citizen K, το Grazia, το ELLE, ο Dapper Dan και πολλά άλλα.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ