Αντίο στον Γιώργο Γερωνυμάκη, τον υπέροχο άνθρωπο, την ήρεμη δύναμη, τον εξαιρετικό νομικό

Αποχαιρετάμε έναν αξιολογότατο δικηγόρο και έναν σπουδαίο άνθρωπο, φίλο, οικογενειάρχη.

 

«Έφυγε» σε ηλικία μόλις 68 ετών ο Γιώργος Γερωνυμάκης, έτσι ξαφνικά χθες το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος την επί 41 χρόνια συνοδοιπόρο της ζωής του, την λατρεμένη σύζυγό του Άση, τον λαμπρό γιό του Άρη, την υπέργηρη μητέρα του και τα 4 αδέλφια του.

Ο Γιώργος Γερωνυμάκης είχε την όψη και την αρχοντιά ενός γνήσιου Κρητικού, με καταγωγή από το Ροδάκινο του Ρεθύμνου από την πλευρά του πατέρα του & από το Άστρος Κυνουρίας, η καταγωγή της μητέρας του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε νομικά με ειδίκευση στην ναυτιλία και διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στο Παλαιό Φάληρο (Γερωνυμάκης και Συνεργάτες).

Ήταν ένας αληθινός πατριώτης και παθιασμένος επαγγελματίας, άριστος οικογενειάρχης, από εκείνες τις σπάνιες προσωπικότητες που τις χαρακτηρίζεις ως ήρεμη δύναμη, διακρινόταν για την σεμνότητα & τον μειλίχιο χαρακτήρα του.

Όσοι τον γνωρίσαμε, αισθανόμαστε ότι η διακριτικότητα και το άγγιγμα από βελούδο αυτού του ανθρώπου ήταν τόσο σπάνια και δυσεύρετα ώστε σήμερα να του απευθύνουμε αντίο με πόνο ψυχής.

Δεν το πιστεύω ειλικρινά ότι γράφω αυτές τις γραμμές, ότι συνθέτω το κατευόδιο σε  ένα Κύριο με Κ κεφαλαίο.

Tον καλό του φίλο και συνεργάτη αποχαιρέτησε ο Τάσος Αβραντίνης με συγκινητικά λόγια

Αύριο στις 16.00 μμ, θα πούμε το τελευταίο αντίο στον υπέροχο Γιώργο Γερωνυμάκη από το νεκροταφείο της Αναστάσεως στον Πειραιά.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην «Φλόγα» τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο.

Στο καλό Γιώργο, όταν φεύγουν άνθρωποι σαν και σένα, ξέρουμε πως σίγουρα γίνονται άγγελοι γι’ αυτό στο τελευταίο σου ταξίδι, είμαι βέβαιη ότι θα αγναντεύεις τις θάλασσες που τόσο αγάπησες.

 Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ