Τα 3 γρανάζια της επιτυχίας – Ποια είναι η “χρυσή εξίσωση”;

 Δεν υπάρχει μια “χρυσή εξίσωση” αλλά άπειρες... 

Η “χρυσή εξίσωση” για την επιτυχία, δεν υπάρχει. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει μια “χρυσή εξίσωση” αλλά άπειρες. Με αυτόν τον τρόπο, αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτυχία είναι συνάρτηση με τα μοναδικά χαρακτηριστικά μας. Καθένας την αγγίζει με διαφορετικό τρόπο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της που είναι κοινά για όλους. Το κίνητρο, η θέληση και η έμπνευση.

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Αν θέλουμε να πετύχουμε, έχουμε σίγουρα θέσει έναν στόχο. Κάθε ένας από μας, έχει προσαρμόσει στον εαυτό του ένα πρόγραμμα και μια πειθαρχία που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του. Ας το πάρουμε αντίστροφα: Μια από τις σημαντικότερες αιτίες αποτυχίας, είναι η έλλειψη κινήτρων. Πίσω από κάθε στόχο μας, κρύβεται κάτι βαθύτερο. Μπορούμε να πούμε πως πίσω από κάθε σχέδιο που κάνουμε προκειμένου να πετύχουμε κάτι, υπάρχουν πιο βαθιές προθέσεις. Αυτές οι προθέσεις είναι οι δικές μας πινελιές στον κόσμο.

Θέλουμε με τον δικό μας τρόπο να τον αλλάξουμε. Δεν θα ήταν λάθος να πούμε πως τα κίνητρα φανερώνουν και τον χαρακτήρα μας σε κάποιον βαθμό. Τα κίνητρα, μάς κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα κίνητρα φορτίζουν την υπομονή και την αντοχή μας. Στις δυσκολίες και στην κόπωση, τα κίνητρα μας “ξεκολλάνε από τη λάσπη”. Φωτίζουν την αποστολή μας! Χωρίς κίνητρα, δεν υπάρχουν στόχοι και επομένως, καμία επιτυχία στον ορίζοντα!

Θέληση.
”Η θέληση είναι το όπλο της διάνοιας”. Αυτό υποστήριζε ο Όσκαρ Ουάϊλντ με όμορφο και γλαφυρό τρόπο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και το σύνολο του έργου του Νίκου Καζαντζάκη το οποίο σε μεγάλο βαθμό, αφιερώνεται στη θέληση. Η επιτυχία δεν είναι εύκολη.

Πρέπει να της αποδεικνύουμε καθημερινά ότι την αξίζουμε και να τη διεκδικούμε ανελλιπώς. Κάπως έτσι δικαιούμαστε να λέμε ότι “θέλουμε” κάτι. Πολλές φορές είναι που λέμε “θέλω” αν δεν το εννοούμε. Η αληθινή θέληση αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με λόγια ή με απλές διατυπώσεις επιθυμιών.

Όταν είμαστε γεμάτοι θέληση, φοράμε τη ζωντάνια πάνω μας. Η δύναμη που παίρνουμε από την θέληση, μάς γεμίζει με αποφασιστικότητα. Η επιτυχία δε θα έρθει διαφορετικά. Αποφασισμένος να πετύχει, είναι κάποιος που μέσα στο κάθε του κύτταρο έχει θέληση. Όπως συμβαίνει και με τα κίνητρα, έτσι και η θέληση, δοκιμάζεται στα δύσκολα. Οι κακουχίες και οι αντιξοότητες θα μας αποδείξουν πόσο θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Πώς όμως διεγείρεται η θέληση; Τι ακόμη έχουμε ανάγκη αν έχουμε επιλέξει να αφιερωθούμε στην επιτυχία ενός στόχου;

Η έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.
Μέσα μας μπορεί να έχουμε τα καλύτερα κίνητρα. Τις καλύτερες προθέσεις και μαζί με αυτά, σιδηρά θέληση. Εξαρτάται άραγε μόνο από μέσα μας η επιτυχία; Όχι. Τι γίνεται με τους εξωτερικούς παράγοντες; Όταν εμείς έχουμε “αδειάσει” ψυχολογικά και δεν βλέπουμε κίνητρα και δε βρίσκουμε θέληση, τι γίνεται; Χρειαζόμαστε έμπνευση.

Η έμπνευση είναι η “μηχανή αναζήτησης” της θέλησης και του κουράγιου που θα χρειαστούμε. Μπορεί να μας εμπνεύσει μονάχα ό,τι μας αρέσει. Η πορεία προς την επιτυχία, έχει ανάγκη από θετική ενέργεια, ψυχαγωγία και διασκέδαση. Ένα ευάερο και πολύχρωμο περιβάλλον. Οτιδήποτε μας δηλητηριάζει, ας το απομακρύνουμε. Αυτή η απομάκρυνση, δεν είναι εύκολη καθώς περιλαμβάνει από παύση κακών συνηθειών, μέχρι ανθρώπους. Η πιο σημαντική πτυχή της έμπνευσης, είναι οι άνθρωποι που έχουμε στον περίγυρό μας. Φίλοι, σύντροφοι, οικογένεια σύμφωνα με το tsemperlidou.gr. 

Αν έχουμε κοντά μας ανθρώπους που είτε δεν πιστεύουν σε μας , είτε κάνουν ό,τι μπορούν για να μας φέρουν αρνητική ενέργεια, τους απωθούμε. Δε γίνεται να πετύχει κανείς τίποτε μέσα σε γκρίζα και τοξικά περιβάλλοντα. Συμπληρωματικά, η έμπνευση μπορεί να έρθει από πολλά πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε και ως άνθρωποι.

Από το πώς έχουμε διακοσμήσει τον χώρο και το τι μουσική ακούμε, μέχρι οι βόλτες μας αλλά και το διάβασμα. Ψάχνοντας την έμπνευση, βρίσκουμε την επιτυχία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ