Ευάγγελος Βενιζέλος : "Η Γεννηματά έκανε επιλογή αυτοχειριασμού - Είμαι θύμα σκοπιμότητας" (βίντεο)

Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά, είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και της αποχώρησης του από την παράταξη.

«Ενισχύουμε τη ΝΔ και μειώνουμε τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης» σημείωσε και εξέφρασε τη θλίψη του. 

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ. Κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» κι ότι καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.

«Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη και μου ζήτησε να βρεθούμε το Σάββατο. Πήγα στο ραντεβού πιστεύοντας πως θα συζητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και αφού το κάναμε αυτό μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της: ότι έχουμε ασθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή και αντίληψη, δεύτερο ότι έχει καταλάβει πως δε με ενδιαφέρει να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά διεκδικώ ευρύτερο ρόλο και τρίτο ότι έχει δεσμευτεί σε τρίτο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας». 

Δεν υπάρχει προηγούμενο αρχηγού που να γύρισε και να έκανε τον πολιτευτή., εξήγησε για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.

Συμβολίζω την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπενθύμισε πως ήταν μέλος και η Φώφη Γεννηματά. 

Δε με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής, αν το ΚΙΝΑΛ με ήθελε μπορούσε να το κάνει, προσέθεσε.  Το μήνυμα είναι ότι δεν ήθελαν την παρουσία μου, όλα τα άλλα είναι προσχηματικά, τόνισε. 

Είμαι θύμα μίας σκοπιμότητας την οποία εκφράζει η κυρία Γεννηματά προσωπικά, είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Αναγνώρισε το δικαίωμά της Φώφης Γεννηματά να ορίζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και της απέδωσε άγχος να εκλεγεί η ΝΔ αυτοδύναμη ώστε να μη μπει ερώτημα συμμετοχής την επόμενη μέρα. Καταστρέφει την παράταξη, σημείωσε.

Έγινε μία επιλογή αυτοχειριασμού., κλιμάκωσε την επίθεσή του και ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά και το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. 

 

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.

Προειδοποίησε πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ' αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου.

Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ