Βενετία: Τρόμος στη θάλασσα - Θηριώδες κρουαζιερόπλοιο με 2.679 επιβάτες συγκρούστηκε με πλοιάριο (φώτο-βίντεο)

Πέντε τραυματίες 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε σε προβλήτα, αλλά και με ένα τουριστικό πλοιάριο, σήμερα στην Βενετία, σύμφωνα με την τοπική λιμενική αρχή.

Βίντεο από τη σύγκρουση δείχνει το κρουαζιερόπλοιο ανίκανο να σταματήσει και τελικά να προσκρούει πάνω στο πολύ μικρότερο ποταμόπλοιο και στην προβλήτα ενώ δεκάδες τρομοκρατημένοι άνθρωποι πέφτουν στο νερό.

Η εταιρία MSC Cruises ανακοίνωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Opera, ύψους 54 μέτρων και μήκους 275 μέτρων με 2.679 επιβάτες, ενώ προσέγγιζε σε ένα τέρμιναλ στο κανάλι της Βενετίας (Giudecca canal) προσέκρουσε στον προβλήτα, αλλά και σε ένα τουριστικό φέρι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Η σύγκρουση έγινε στις 8.30 το πρωί της Κυριακής στο κανάλι Giudecca, μια σημαντική οδό που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη βορειοανατολική ιταλική πόλη, αναφέρει η Daily Mail

Η ασφάλεια των μεγάλων πλοίων στις ευρωπαϊκές πόλεις ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένα κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με πλοιάριο στον ποταμό Δούναβη και την πόλη της Βουδαπέστης, με συνέπεια των επιβεβαιωμένο θάνατο 7 ανθρώπων, ενώ αγνοούνται άλλοι 21 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ