Αυτά είναι τα 12 ροφήματα που θα σας αδυνατίσουν φέτος το καλοκαίρι – Δείτε τα & βάλτε τα στην διατροφή σας

Εσείς ποιο θα βάλετε στην διατροφή σας; 

Με το καλοκαίρι να είναι «προ των πυλών», τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να κόψετε τις ανθυγιεινές συνήθειες του χειμώνα και να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Κανέλα Κεϋλάνης: Η κανέλα Κεϋλάνης έχει την ιδιότητα να ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που ευθύνονται για την αύξηση του σωματικού βάρους. Σε ένα λίτρο νερό ρίχνετε 1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης και βράζετε μέχρι το ρόφημα να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Πίνετε ευχάριστα ζεστό αλλά και κρύο.

Χυμός από αγγούρι και ακτινίδιο: Ο συνδυασμός αγγούρι και ακτινίδιο είναι ιδανικός για την απώλεια βάρους καθώς το αγγούρι περιέχει ελάχιστες θερμίδες ενώ το ακτινίδιο συμβάλλει στην αργή απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα. Φτιάξτε τον χυμό περνώντας το αγγούρι και το ακτινίδιο από το μπλέντερ, προσθέτοντας νερό, λίγο λεμόνι και τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά) προτού το πιείτε.

Λουϊζα: Η λουϊζα είναι το πιο διαδεδομένο βότανο που ενισχύει τον μεταβολισμό και απομακρύνει τις τοξίνες καθώς είναι ιδιαίτερα διουρητικό. Χρησιμοποιήστε την φρέσκια ή αποξηραμένη σε ελεύθερη αναλογία βοτάνου και νερού ανάλογα πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση του. Μπορείτε να προσθέστε μέλι αλλά καλό είναι να το αποφύγετε και να αφήσετε τη λουϊζα α δράσει «ελεύθερη» στο σύστημα σας.

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς. γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καταπολεμά την εμφάνιση του καρκίνου, βοηθά την πέψη, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και τονώνει το ανοσοποιητικό. Μπορείτε να βάλετε μισή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά, λίγο χυμό λεμονιού και μια κουταλιά του γλυκού μέλι σε μια κούπα ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και να το πιείτε προτού να κοιμηθείτε.

Νερό με λεμόνι: Το κλασικό ρόφημα ζεστού νερού με λίγο χυμό λεμονιού είναι ιδανικό για όλες τις ημέρες του χρόνου καθώς ο συνδυασμός αυτός είναι εξαιρετικά λιποδιαλυτικός, ενώ εάν καταναλώνεται τακτικά θα απαλλαγείτε από την ενοχλητική κατακράτηση υγρών.

Τσάι με τζίντζερ: Η κατανάλωση τζίντζερ ενισχύει τον μεταβολισμό καθώς η κατανάλωση του βοηθά ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, βοηθά στην πέψη και καταπολεμά τις καούρες. Ο χρήση του είναι απλή. Σε δύο φλυτζάνια νερό προσθέστε μερικές καθαρισμένες φέτες τζίντζερ, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και βράστε για δέκα λεπτά. Το τζίντζερ έχει μια ιδιαίτερα έντονη γεύση, την οξύτητα της οποίας μπορείτε να μειώσετε προσθέτοντας λίγο μέλι όσο είναι ζεστό.

Φράουλα με λεμόνι και μπαχαρικά: Οι φράουλες έχουν ιδιότητες που ενισχύουν τον μεταβολισμό και εμποδίζουν την εμφάνιση καρκίνου και καρδιακών ασθενειών .Στύψτε ένα λεμόνι και προσθέστε μερικές φέτες σε μια κούπα. Στην συνέχεια κόψτε σε καβάκια τις φράουλες και προσθέστε μπαχαρικά(μέντα ή εστραγκόν) σε βρασμένο νερό. Αφήστε λίγη ώρα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους και αφαιρέστε τις φλούδες του λεμονιού. Προσθέστε λίγο μέλι, κρύο νερό ή παγάκια (εάν θέλετε να το πείτε παγωμένο) και απολύσετε.

Χυμός ανανά: Ο φρεσκοστυμμένος χυμός ανανά, αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή που δροσίζει σε κάθε ώρα της ημέρας ενώ η πλούσια γεύση του θα σας χορτάσει για πολλή ώρα. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι στον χυμό εάν ο ανανάς που στίψατε είναι άγουρος και έχει λίγο πικρή γεύση.

Τσαϊ πικραλίδας: Η πικραλίδα είναι ιδανική για να καταπολεμήσει τις στομαχικές διαταραχές, όπως είναι φούσκωμα και καούρα καθώς είναι ιδιαίτερα διουρητική. Το τσάι πικραλίδας είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα (σίδηρο, κάλιο μαγνήσιο, μαγγάνιο, θείο, νάτριο, ψευδάργυρο) και βιταμίνες. Προσθέστε φρέσκια πικραλίδα σε ελεύθερη αναλογία νερού ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση της και πιείτε το ρόφημα ζεστό.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία και η κατανάλωση του ενδείκνυται χειμώνα καλοκαίρι ενώ είναι το τέλειο υποκατάστατο για όσους επιθυμούν να κόψουν τον καφέ καθώς διαθέτει χαμηλή καφεΐνη Επίσης βοηθάει πολύ στην απώλεια βάρους και η συχνή κατανάλωσης του μειώνει το ανεπιθύμητο λίπος στο στομάχι σύμφωνα με το onmed.

Μηλίτης: Είτε φρέσκος είτε τυποποιημένος ο μηλίτης είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για την υγεία καθώς ανακουφίζει από τις στομαχικές διαταραχές, είναι ιδανικό φάρμακο για την διάρροια και τους κολικούς ενώ βοηθά στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού που οδηγεί σε μείωση βάρους. Ανακατέψτε μια έως δύο κουταλιές μηλίτη σε ένα ποτήρι νερό προσθέτοντας κανέλα και εστραγκόν. Αν προτιμάτε, μπορείτε να το συνδυάσετε με χυμό λεμονιού και μερικές φέτες φρέσκου μήλου.

Ρόφημα από κόλιανδρο: Ακόμα ένα ρόφημα που είναι πλήρες σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην αποβολή τοξινών και άρα στην απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κόλιανδρου, αγγουριού και λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό. Αφού περάσετε το μείγμα από το μπλέντερ μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από Aloe Vera. Ανακατέψτε και.. άσπρο πάτο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ