Love Story ετών 65 & τα μυστικά του: Ο γόης Κερκ Ντάγκλας 102 ετών & η 100 ετών σύζυγος του έκλεισαν 65 χρόνια γάμου (φώτο)

Η μακροβιότερη ιστορία αγάπης του Χόλιγουντ

Ο Κερκ Ντάγκλας είναι ένας από τους από τους εναπομείναντες εν ζωή αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της εποχής του και πρωταγωνίστησε σε πολλές γνωστές ταινίες αλλά και μεγάλες θεατρικές παραστάσεις.

Είναι γνωστός για τις ταινίες: Αμάρτημα του Παρελθόντος (Out of the Past, 1947), Φλογισμένα Πάθη (Champion, 1949), Αστυνομική Ιστορία (Detective Story , 1951), Το Τελευταίο Ατού (Ace in the Hole, 1951), Η Ωραία και το Κτήνος (The Bad and the Beautiful, 1952), 20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσα (20000 Leagues Under the Sea, 1954), Η ζωή ενός ανθρώπου (Lust for Life, 1956), Σταυροί στο Μέτωπο (Paths of Glory, 1957), Σπάρτακος (Spartacus, 1960) και Επτά Ημέρες του Μαΐου (Seven Days in May, 1964). Προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου χωρίς να το κερδίσει ποτέ και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε Τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας ως δημιουργική και ηθική δύναμη στον κόσμο του κινηματογράφου. Έχει επίσης βραβευτεί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου με βραβείο προσφοράς στην 7η τέχνη και το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στη 17η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών.

Ο Ντάγκλας υπήρξε παντρεμένος από το 1944 μέχρι το 1951 με την Νταϊάνα Ντιλ με την οποία απέκτησε δυο γιους τον Μάικλ και τον Τζόελ.Ο μεγαλύτερος του υιός, ο Μάικλ Ντάγκλας είναι επίσης ηθοποιός.Από το 1954 είναι παντρεμένος με την Αν Μπάιντενς με την οποία έχει αποκτήσει άλλους δυο γιους τον Πίτερ και τον Έρικ. Ο Έρικ Ντάγκλας πέθανε από χρήση ναρκωτικών το 2004.

Ο Κερκ και η Αν Ντάγκλας έχουν κάνει πολλά μαζί . Ο διάσημος ηθοποιός το Δεκέμβρη έγινε 102 ετών και η σύζυγος του τον Απρίλη έκλεισε τα 100. Σήμερα είναι μία ακόμη ημερομηνία ορόσημο και για τους δύο: Κλείνουν 65 χρόνια γάμου. Είναι το μακροβιότερο ζευγάρι του Χόλιγουντ , μαζί με τον Πολ Νιούμαν και την Τζοάν Γούντγουορντ που γιόρτασαν λίγο πριν πεθάνει ο Νιούμαν 50 χρόνια γάμου.

"Είμαιστε δύο ψυχές ενωμένες για πάντα", είχε δηλώσει ο Κερκ Ντάγκλας σε συνέντευξη του. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο τους "Κερκ & Αν: Επιστολές αγάπης, γέλιο και μια ζωή στο Χόλιγουντ", που περιέχει πολλά μυστικά της επιτυχίας του γάμου τους.

Γελάμε μαζί

Ένα από αυτά όπως λένε οι δύο τους είναι να γελάνε μαζί. Ο Κερκ και η Ανν παρόλο που τώρα βρίσκονται και οι δύο πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια, δεν σταματούν ποτέ να χαμογελούν.

Οι δύσκολες στίγμες

Από τον γάμο τους δεν έλειψαν οι δύσκολες στιγμές η μεγάλη τους αγάπη τους βοήθησε να τις ξεπεράσουν. Μία από αυτές ήταν ο θάνατος του γιου τους Έρικ σε ηλικία 46 ετών από ναρκωτικά . Ο Κερκ Ντάγκλας πέρασε εγκεφαλικό το  1995, ενώ η Αν πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και τον νίκησε, αναφέρει η Corriere De la sera

Είναι δύσκολο να βρεθούν φωτογραφίες από το γάμο του Κερκ και της Αν, αλλά ο Μάικλ Ντάγκλας , γιος του Κερκ από τον πρώτο του γάμο, δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της κοινής τους ζωής στο instagram.

Η πρώτη συνάντηση
Δεν ήταν εύκολο για τον Κερκ να κερδίσει την Άννα  Ο ηθοποιός συναντήθηκε με τη μελλοντική του σύζυγο το 1953 στο Παρίσι όπου άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για τον κινηματογράφο. Η πρώτη συνάντηση των δύο ήταν στα γυρίσματα της ταινίας "Πράξη της αγάπης", συγκεκριμένα στο τροχόσπιτο του Κερκ, που  διαζευγμένος,  τότε είχε την φήμη playboy. Την προσκαλεί σε δείπνο,  εκείνη αρνείται και τον θυμώνει. Θέλει να την προσλάβει  ως βοηθό,  εκείνη εξακολουθεί να αρνείται, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε τη δουλειά. Το πρώτο βήμα  για τον έρωτα και το γάμο τους , έγινε το επόμενο έτος.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ