Έξω από τα 90 η Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έσβησε 86 κεράκια με φόρεμα κόκκινο της φωτιάς

 «Όσο ζω, Ζωζώ»

"Τα χρόνια δεν τα μέτρησα με την ταυτότητά μου, γιατί είχα εγώ ταυτότητα τη σθεναρή μου οντότητα το σκήπτρο, την κορώνα μου και τα διαμαντικά μου", έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τη "βασίλισσα της νύχτας", στο τραγούδι "Γράφτε Ζωζώ" και περιέγραψε ακριβώς το "φαινόμενο" Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Η αγαπημένη σταρ έκλεισε τα 86 και παραμένει το ίδο "ζόρικο", κορίτσι που ανάβει φωτιές στο περάσμα του με το μπρίο , το νάζι, τη λάμψη  και την τσαχπινιά του. Η Ζωζώ γιόρτασε τα γενέθλια της όπως αρμόζει σε μια αληθινή ντίβα του κινηματογράφου και του πενταγράμμου: με τραγούδι, χορό και το παραδοσιακό "Happy Birthday" παιγμένο από μπουζούκι.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, βρισκόταν σε γυρίσματα για την guest εμφάνισή της στη σειρά του ΑΝΤ1 «Μη ψαρώνεις» και εκεί η παραγωγή φρόντισε να της φέρει μία τούρτα γενεθλίων για να της ευχηθεί. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη δέχτηκε τις ευχές και στη συνέχεια ερμήνευσε το τραγούδι της «Είμαι κορίτσι ζόρικο» για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Η εκπομπή "Το Πρωινό" κατέγραψε τα σχετικά πλάνα και σχολίασε τα στιγμιότυπα με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την κατακόκκινη τουαλέτα της, τα μαύρα της μακριά μαλλιά και το αστείρευτο κέφι και μπρίο που δεν κάμπτεται παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε πρόσφατα. (Το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα κάηκε το καλοκαίρι στην πυρκαγιά στο Μάτι).

Η ίδια είχε μιλήσει για αυτή τη νεότητα που αποπνέει πάντα ανεξάρτητα με την ηλικία της δηλώνοντας σε συνέντευξή της: «Ποτέ δεν παραιτούμαι. Αγαπώ τη ζωή. Είναι το όνομά μου άλλωστε. Ζωή και Ζωζώ πάνε μαζί!». «Όσο ζω, Ζωζώ» θα συμπληρώσουμε και αυτό τα λέει όλα.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία «Το αγρίμι» μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Βάσω. Παρόλο που η Βάσω σταμάτησε νωρίς το θέατρο, η Ζωζώ συνέχισε τη θεατρική και κινηματογραφική της καριέρα η οποία σύντομα απογειώθηκε. Ο χαρακτηρισμός «βασίλισσα της νύχτας» δεν της δόθηκε άδικα αφού πρώτη είχε καθιερώσει το είδος του show που μέχρι σήμερα συναντάμε στα νυχτερινά κέντρα, με κοστούμια, χορό και τραγούδι. Η ίδια υπήρξε αντικείμενο του πόθου για πολλούς άνδρες ενώ στην προσωπική της ζωή παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη για 3 μήνες και τη δεύτερη για 23 χρόνια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ