Η Νίκη Καποπούλου παρουσιάζει: Airoh & Avella - Δύο σημαντικοί Γάλλοι καλλιτέχνες στο The Art Dose

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο χώρος τέχνης The Art Dose πρωτοπορεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε κοινή έκθεση δύο σημαντικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Ο Aiiroh πολύ γνωστός για τις pop art ζωγραφικές δημιουργίες του και ο Avella  με τα επίσης pop διαφορετικά γλυπτά ζώα του, θα συναντηθούν στο The Art Dose στη Γλυφάδα στις 30 Μαΐου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Νίκη και ο Γρηγόρης Καπόπουλος. 

Μια μοναδική συνύπαρξη δύο Γάλλων καλλιτεχνών κοινής αισθητικής, που αντλούν την έμπνευση τους από τα ρεύματα της διεθνούς έκφρασης. Η έκθεση ανταποκρίνεται στον στόχο που έχει θέσει το The Art Dose, ώστε να προσφέρει στο ελληνικό κοινό καινοτόμες προτάσεις τέχνης, που βάζουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη της εικαστικής δράσης.  

Ο Aiiroh ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία από το γκράφιτι, ενώ ήταν ακόμα πολύ νέος. Στα έργα του συνδυάζει στοιχεία από κόμικς,  ενώ χρησιμοποιεί γνωστές φράσεις, ακόμα και εμπορικά σήματα και λογότυπα για να στείλει δυναμικά τα μηνύματα του και να υπενθυμίσει στους ανθρώπους την εξάρτησή τους από τον καταναλωτισμό. Χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α

Ο Frederic Avella παρουσιάζει γλυπτά ζώα σε εκρηκτικούς χρωματισμούς, τα οποία απομυθοποιεί δίνοντας τους υπερβολικές διαστάσεις, με ανατρεπτικό και απρόβλεπτο τρόπο. Τα ζώα του διατηρούν τα θαρραλέα, δυναμικά  χαρακτηριστικά τους, είναι πιστοί φίλοι και φύλακες, ενώ ο Avella τους δίνει το άγγιγμα της αισθητικής των ζαχαρωτών, με στοιχεία pop art κουλτούρας.   

Info

Εγκαίνια έκθεσης: 30 Μαΐου2019, 19.00-23.00. 
Διάρκεια έκθεσης ως 10 Ιουνίου 2019. 
The Art Dose: Α. Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall  (ισόγειο), τηλ. 2109680505. Ώρες καταστήματος: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10-00-17.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00. 
www.theartdose.com 
nk@theartdose.com
ak@theartdose.com 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ