Εκλογές 2019: Θρίαμβος Μπακογιάννη στην Αθήνα - "Ντέρμπι" για τη δεύτερη θέση στη Θεσσαλονίκη - Ο Μώραλης νικητής του α γύρου στον Πειραιά

Βαριά πληγωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στους περισσότερους δήμους

Σε πάνω από 100 δήμους της χώρας η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για τις δημοτικές εκλογές έδωσε "καθαρή νίκη" σε κάποιον από τους υποψηφίους , έτσι δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή.  Στον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης εκπροσωπόντας την Νέα Δημοκρατία κέρδισε μία σαρωτική νίκη με διαφορά πάνω από 25% από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης καταλαμβάνει 42,62%, ενώ ο Ηλιόπουλος 16,98% και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νικητής και του δεύτερου γύρου.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ πήρε 13,18%, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής περιορίστηκε στο 10,58%.

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος νίκησε ξεκάθαρα με 22,47%, έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα (14,81%) και του Γιώργου Ορφανού (14,57%). Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου  ήρθε τέταρτη με 13,52%. Δεν αποκλείεται πάντως να προκύψουν ανατροπές στον β' γύρο της εκλογής, αναλόγως της υποστήριξης που θα παράσχουν στους δύο φιναλίστ όσοι έμειναν εκτός της δεύτερης φάσης.

Ο Γιάννης Μόραλης θα παραμείνει δήμαρχος στον Πειραιά εκτός μεγάλης ανατροπής

Όπως όλα δείχνουν  ο Γιάννης Μώραλης θα παραμείνει στη θέση του δημάρχου Πειραιά και για την επόμενη πενταετία, 

Συγκέντρωσε ποσοστό 45,39%, έναντι του 27,08% του Νίκου Βλαχάκου, με τον οποίον θα αναμετρηθεί στον β' γύρο. Η τελική φάση της εκλογής θεωρείται τυπική διαδικασία στο δήμο Πειραιά όπου ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άγγιξε στο 15%.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά αφορούν στο 68,67% των καταμετρημένων ψήφων, με τη συμμετοχή να προσδιορίζεται στο 58,51%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ