Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής

Τις τελευταίες δεκαετίες, το όνομά του συνδέθηκε με νευραλγικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ηλικία 69 ετών,  ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Μιχελής ανέλαβε πρόεδρος της Attica Bank στις 29 Μαρτίου του 2019, έχοντας αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2018 από τη θέση του προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από θητεία τριών ετών.

Τις τελευταίες δεκαετίες, το όνομά του συνδέθηκε με νευραλγικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το 2011 εξελέγη Δήμαρχος Σκοπέλου, με τη θητεία του να λήγει το 2014.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχελής

O Γιώργος Μιχελής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλώσσα. Αποφοίτησε από το τότε Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης. Στα εφηβικά του χρόνια (1966-1968) έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ομάδα Εφήβων του Πανιωνίου. Μάθαινε κιθάρα μόνος του…

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες λαμβάνοντας Bachelor of Arts από το University of Massachusetts, Master’s Degree από το Boston College και διδακτορικό τίτλο από το Northeastern University. Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Στη Βοστόνη υπήρξε πολύ δραστήριος με την Ελληνική Κοινότητα. Επειδή του αρέσει πολύ η μουσική και το τραγούδι, μαζί με φίλους Έλληνες κατάφερε να διαδώσει την καλή Ελληνική μουσική εκεί, δημιουργώντας το «Contemporary Greek Ensemble». Εκτός από ένα συγκεκριμένο «στέκι» στη Βοστόνη, το γκρουπ ταξίδεψε και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, δίνοντας συναυλίες και κάνοντας αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες ποιητές.

Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει και ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989. Το 1989 έγινε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας, παραμένοντας στη θέση για 16 μήνες.

Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 υπήρξε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Το 2004-2007 ήταν διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Το 2011 εξελέγη Δήμαρχος Σκοπέλου και ολοκλήρωσε τη θητεία του την 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Το 2015 ανέλαβε πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ όπου και παρέμεινε έως τον Ιούνιο του 2018.

Στις 29 Μαρτίου 2019 επελέγη ως πρόεδρος της Attica Bank όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ