Υπέροχες Vitage pics: Η Τζέιν Φόντα σε 30 ανεπανάληπτες πόζες - Ακαταμάχητη γυναίκα (φώτο)

Η «Αμερικανίδα Μπριζίτ Μπαρντό» σε υπέροχα στιγμιότυπα

Το τέλειο κορμί της και το πανέμορφο πρόσωπο της την έκαναν όνειρο εκατομμυρίων ανδρών σε όλο τον πλανήτη. Η Τζέιν Φόντα βραβεύτηκε  δύο φορές με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Πέρα από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι γνωστή για το ακτιβιστικό της έργο κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ με το Βιετνάμ, καθώς και για το λανσάρισμα μιας σειράς από βιντεοκασέτες γυμναστικής, δικής της παραγωγής, που έκαναν την αερόβια άσκηση μόδα, κατά τη διάρκεια δεκαετίας του '80.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της η Τζέιν Φόντα εργάστηκε ως μοντέλο κοσμώντας δυο φορές το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue, ενώ στα δεκαεφτά της έλαβε τα πρώτα ερεθίσματα που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την υποκριτική, όταν εμφανίστηκε στο πλάι του πατέρα της στο θεατρικό του Κλίφορντ Όντετς Η χωριατοπούλα.

Το 1965 η Φόντα παντρεύτηκε το Γάλλο σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, ο οποίος τη σκηνοθέτησε το 1968 στην καλτ πλέον ταινία Μπαρμπαρέλα (Barbarella). Η ταινία αυτή την καθιέρωσε ως «σύμβολο του σεξ» και «Αμερικανίδα Μπριζίτ Μπαρντό», καθώς η υπερχειλίζουσα σεξουαλικότητά της αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο από τα εντυπωσιακά κοστούμια του έργου φέρνοντας ρίγη ανεκπλήρωτου πόθου σε εκατομμύρια αρσενικούς θαυμαστές της.

Η νίκη της το 1972 στα όσκαρ και στην κατηγορία Α' γυναικείος ρόλος για την ταινία του Άλαν Πακούλα Η Εξαφάνιση (Klute), έλαβε χλιαρή υποδοχή, λόγω των πολιτικών της πεποιθήσεων και της ακτιβιστικής της δράσης. 

 Η Φόντα, ξαναχτύπησε φλέβα χρυσού το 1978, πρωταγωνιστώντας στο πλευρό του Τζον Βόιτ στο φιλμ Ο Γυρισμός (Coming Home, 1978) που της απέφερε το δεύτερό της όσκαρ.

Το vintage es δημοσίευσε 30 υπέροχες πόζες της Τζέιν Φόντα σε νεαρή ηλικία από τη δεκαετία 1960-1970

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDE SHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ