Η Τερέζα Μέι στο τέλος του βίντεο της παραίτησης της ξεσπάει σε λυγμούς - Δεν είναι όλες σιδηρές (φώτο-βίντεο)

"Την στιγμή που η Τερέζα Μέι επέτρεψε στη συγκίνηση της να φανεί ενώ υπέγραφε την ανακοίνωση παραίτησής της  έκανε περισσότερα για τις γυναίκες απ 'ό, τι έχει στην όλη πολιτική καριέρα της"

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε εχθές Παρασκεύη ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. 

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

Στο τέλος του λόγου της η Βρετανίδα πρωθυπουργός άφησε τα συναισθήματα της να φανούν. Η Τερέζα Μέι δεν άντεξε και  αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς από το πόντιουμ. 

«Φεύγω αφού υπηρέτησα αυτή τη θέση, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Το κάνω χωρίς πικρία, αλλά με τεράστια ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» είπε στο τέλος του διαγγέλματός της.

"Την στιγμή που η Τερέζα Μέι επέτρεψε στο συγκίνηση της να φανεί ενώ υπέγραφε την ανακοίνωση παραίτησής της  έκανε περισσότερα για τις γυναίκες απ 'ό, τι έχει στην όλη πολιτική καριέρα της", σχολιάζει ο Independent. 

Με σπασμένη φωνή ανακοίνωσε ότι το να εργάζεται σκληρά για τη χώρα που αγαπά, ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής της.

«Είναι πλέον σαφές για μένα ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας ένας νέος πρωθυπουργός να ηγηθεί της προσπάθειας (σσ Brexit)» είχε πει νωρίτερα.

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να εκλέξουν οι Συντηρητικοί τον διάδοχό της, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει σε έξι εβδομάδες. Στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφτεί τη Βρετανία ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ