Γιατί όταν τρώμε υγιεινά κεράσια νιώθουμε ευτυχία; - 8 λόγοι!

8 λόγοι γιατί τρώγοντας υγιεινά κεράσια νιώθεις ευτυχία!

 

Κάθε χρόνο, περιμένουμε την άνοιξη, τρώγοντας μήλα και πορτοκάλια επί 7 μήνες για να υποδεχτούμε τα κεράσια! Είναι τα πιο θρεπτικά φρούτα και πολύ υγιεινά, αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη.

1. Είναι τα πιο νόστιμα και τραγανά φρούτα.
Ευτυχώς τα κεράσια είναι εποχικά, δεν υπάρχουν παρά μόνο την άνοιξη και για αυτό περιμένουμε την εποχή τους. Μεταξύ μέσων Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου ξεχειλίζουν τα καφάσια με τα χαρούμενα χρώματά τους, μας προκαλούν να τα δοκιμάσουμε, και να ξαναγίνουμε παιδιά!

2. Τα κεράσια είναι φρούτα που έχουν φυσικά ζάχαρα, που ανεβάζουν την ενέργειά μας, τη διάθεσή μας και τα κέφια μας!

3. Τα κεράσια περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ορισμένες ασθένειες – προλαβαίνοντας τον κίνδυνο ακόμα και ορισμένων μορφών καρκίνου. Άρα, χαίρεσαι που προσέχεις την υγεία σου, αφού είναι υγιεινά!

4. Τα κεράσια βελτιώνουν την πέψη. Περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη διαδικασία της πέψης και βοηθούν στη μείωση του ρίσκου καρδιακών παθήσεων. Μας κάνουν και καλό!

5. Τα κεράσια βοηθούν στον καλύτερο ύπνο. Περιέχουν μελατονίνη, που βοηθάει τον οργανισμό να κοιμηθεί ευκολότερα. Ξυπνάς και ξεκούραστος!

6. Τα κεράσια περιέχουν σε μεγάλο βαθμό βιταμίνη Α, που κάνει καλό στην όραση. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α των κερασιών είναι 20 φορές περισσότερη πό αυτήν που περιέχουν οι φράουλες και τα βατόμουρα.

7. Τα κεράσια είναι πηγή ανθοκυανινών (φυτοχημικές αντιοξειδωτικές ουσίες που δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα στα φρούτα και στα λαχανικά), που βοηθούν στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος από χρόνιες ασθένειες, όπως η ποδάγρα και η αρθρίτιδα (Arthitis Foundation). Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες βοηθούν και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

8. Έχουν ένα αισιόδοξο χρώμα.
Κόκκινα, πετροκέρασα, βυσσινιά (όχι βύσσινα, αυτά αποτελούν ξεχωριστά δέντρα) τα υπόξινα τραγανά κεράσια μας έρχονται τα περισσότερα από τη Μακεδονία (Βέροια, Νάουσα). Κάθε χρόνο στην όμορφη Έδεσσα (ή Βοδενά) γίνεται η γιορτή του κερασιού και αγώνας για το “πέταγμα του κουκουτσιού”. Το ‘ξερες αυτό; Σε όσους δεν μπορούν να πάνε στην Έδεσσα, για να τιμήσουν το ελληνικό αγαπημένο προϊόν, μπορούν να το τιμήσουν, απλά, στο τραπέζι τους!

Γι’ αυτό, τρώμε άφθονα κεράσια τις λίγες εβδομάδες που τα βρίσκουμε στην αγορά. Το υπόλοιπο χρόνο τα καταναλώνουμε σε μαρμελάδες ή γλυκό του κουταλιού, περιμένοντας να έρθει η επόμενη χρονιά που θα τα ξαναφάμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ