ΗΠΑ: 17 νέες κατηγορίες για κατασκοπεία ασκήθηκαν σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ

 Ο Ασάνζ παραμένει έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία...

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι απαγγέλθηκαν 17 κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, που αφορούν τη δημοσιοποίηση αμερικανικών απορρήτων εγγράφων το 2010.

Οι κατηγορίες ενδέχεται να εγείρουν ζητήματα που άπτονται της Πρώτης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει την ελευθερία του λόγου.

Πολλά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν άλλωστε συχνά αποκαλύψεις που βασίζονται στο περιεχόμενο κλειστών πηγών, συμπεριλαμβανομένων διαβαθμισμένων εγγράφων.

Δείτε επίσης: Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ – Για την υπόθεση βιασμού

 

 Ο Ασάνζ παραμένει έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων διότι παρέβη τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του, ενώ καταζητείται επίσης από τις αρχές της Σουηδίας εξαιτίας κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η απόφαση για την έκδοσή του επαφίεται στο σύστημα δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

 Οι κατηγορίες συνδέονται με την αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών, ιδίως των ονομάτων πληροφοριοδοτών των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν στο Ιράν, τη Συρία, την Κίνα, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Τζούλιαν Ασάνζ - Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ