Αποκλειστικό - Θρ. Λαδόπουλος: Έχω όρεξη και θέληση, δώστε μου τη δυνατότητα - Τιμή μου η εμπιστοσύνη Πατούλη

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον Θρασύβουλο Λαδόπουλο, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Β. Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, «Νέα Αρχή για την Αττική».

Διεκδικείτε την είσοδό σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Β. Τομέα Αθηνών. Πείτε μας τους 5 λόγους κορυφαίους λόγους για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να σας ψηφίσει.

Δεν διαφέρω σε τίποτα απολύτως από τους ανθρώπους της γενιάς μου. Γεννήθηκα πριν από 49 χρόνια και μεγάλωσα σε μια λαϊκή γειτονιά, στο Γαλάτσι, από εργαζόμενους γονείς (ο πατέρας μου αστυνομικός και η μητέρα μου ιδιωτική υπάλληλος) που φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν στον αδερφό μου κι σε εμένα τα ιδανικά και της αξίες της ειλικρίνειας, της ηθικής, της αριστείας και της συνεχούς και αδιάλειπτης προσπάθειας για την επίτευξη του βέλτιστου.

Σπούδασα την επιστήμη της Πληροφορικής (πρώτο πτυχίο από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Krems στην Αυστρία), υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ την Πατρίδα μου (Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών) ενώ με αξίωσε ο Θεός να έχω και μια υπέροχη οικογένεια με δύο παιδιά (την 19 ετών κόρη μου Μαρία, δευτεροετή φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον 18 ετών γιό μου Νικόλα, μαθητή της Τρίτης Λυκείου).

Δουλεύω αδιαλείπτως τα τελευταία 23 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες και τηλεπικοινωνίες) σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στον τομέα της Πληροφορικής και πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή, ύστερα από την τιμητική επιλογή του Γιώργου Πατούλη, να προσφέρω στους συμπολίτες τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Έχω την όρεξη και τη θέληση. Δώστε μου τη δυνατότητα!

Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αττικής αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο;

Η Αττική μας είναι ο τόπος που κουβαλά τις μνήμες αιώνων και αντανακλά ολόκληρη την ιστορία της πατρίδας μας. Είναι το μέρος που ευδοκίμησε το μέτρο και η λογική. Κοιτίδα πολιτισμού και δημοκρατίας. Σταυροδρόμι στο οποίο ενώνονται όλοι οι πολιτισμοί της λεκάνης της Μεσογείου. Η γεωγραφική της θέση και οι βιοκλιματικές της συνθήκες την καθιστούν ιδανική για ΚΑΘΕ δραστηριότητα. Σε αυτόν τον πραγματικά ευλογημένο τόπο έχουμε την τιμή και την τύχη να διαβιούμε. Κληρονόμοι παρακαταθηκών με απίστευτο ειδικό βάρος οφείλουμε όχι μόνο να την προστατέψουμε αλλά να επαναφέρουμε την αίγλη που της αξίζει. Της αξίζει πρωταγωνιστικός ρόλος σε όλους τους τομείς και όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και του παγκόσμιου κοινωνικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Η «Νέα Αρχή για την Αττική» είναι έτοιμη, την 1η Σεπτεμβρίου να «θεραπεύσει» τις παθογένειες του παρελθόντος και να εφαρμόσει το σαφώς περιγεγραμμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα της που θα απαλλάξει την Αττική από τα «καρκινώματα» που την ταλαιπωρούν (απραξία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού στην Πολιτική Προστασία, μειωμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ανυπαρξία προοπτικής και στήριξης της επιχειρηματικής ανάπτυξης κ.α.) φροντίζοντας παράλληλα να την καταστήσει πόλο έλξης αλλά και κέντρο εξελίξεων στο επιχειρηματικό, ανθρωπιστικό, τουριστικό, ιατρικό και πολιτιστικό «στερέωμα» της Ευρώπης (και όχι μόνο).

Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε τον κ. Πατούλη; Τι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους;

Ο Γιωργος Πατούλης έχει υπηρετήσει – και συνεχίζει να υπηρετεί – το γενικό καλό, εκλεγόμενος σε θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να εργάζεται σκληρά και να παράγει αποτελέσματα. Είναι ικανότατος στο να «χτίζει» ομάδες και να δημιουργεί συνέργειες μέσα από τις οποίες επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι. Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου αλλά και στα προσόντα μου. Θεωρώ ύψιστη υποχρέωσή μου να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υλοποιηθούν οι ορθώς σχεδιασμένες και σαφώς προγραμματισμένες δράσεις του προγράμματος του συνδυασμού μας «Νέα Αρχή για την Αττική» και να είστε σίγουρος ότι η από την πρώτη κιόλας ημέρα, την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οι συμπολίτες μας θα αντιληφθούν την ποιοτική διαφορά.

Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι καλύτερο αν ήταν άλλος στη θέση της κυρίας Δούρου σχετικά με τον χειρισμό της Μάνδρας Αττικής και της πολύνεκρης φωτιάς  στο Μάτι; Κι αν ναι, τι;

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Η Μάνδρα και το Μάτι άφησαν βαθιές πληγές όχι μόνο στην Αττική γη αλλά και στις ψυχές των συμπολιτών μας. Ακόμη θρηνούμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή περιουσιών και την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, φρικτά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε μια Ευρωπαϊκή χώρα στον 21Ο αιώνα.

Η Αττική μας, ανοχύρωτη και απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει φαινόμενα τα οποία σε κάθε άλλη Ευρωπαϊκή, σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, υπέστη πλήγμα – σχεδόν  ανεπανόρθωτο. Πλήγμα το οποίο κάποιες και κάποιοι – με όνομα και επώνυμο – το θεώρησαν «μια στραβή στη βάρδια τους». Αλλά αυτή η βάρδια χρειάζεται προετοιμασία, χρειάζεται σχεδιασμό, χρειάζεται εκπαίδευση, χρειάζεται γνώση και άποψη επί των δυσμενών καταστάσεων, χρειάζεται συντονισμό, χρειάζεται ΗΘΟΣ, χρειάζεται  ΣΥΝΕΠΕΙΑ και τέλος χρειάζεται ΘΑΡΡΟΣ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΛΑ αυτά έλειπαν εκείνες τις μοιραίες ημέρες. ΟΛΑ αυτά ΕΠΡΕΠΕ να είχαν εφαρμοστεί έγκαιρα, χωρίς χρονοτριβή και με στόχο πρωτίστως την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η «Νέα Αρχή για την Αττική» έχει σχέδιο, έχει θέληση, έχει την ιερή υποχρέωση να κάνει το παν ώστε να προστατέψει τις ανθρώπινες ζωές και τις ανθρώπινες περιουσίες. Σε ό,τι αφορά στους νυν άρχοντες της Περιφέρειας, αυτοί, με περισσό θράσος διεκδικούν την ψήφο μας, ζητώντας να λησμονήσουμε την εγκληματική τους αμέλεια αλλά και την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις επαίσχυντες πράξεις τους (γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών και την απέκρυψαν). Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι συμπολίτες μου θα δώσουν την απάντηση που τους αρμόζει στις 26 Μαΐου.
 
Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον συνδυασμό σας ως το φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής. Τι υποχρέωση σας δημιουργεί;  

Ο συνδυασμός μας έχει αναλάβει όπως σας είπα ήδη από την στιγμή που ανακοινώθηκε, την υποχρέωση να επαναφέρει την Αττική μας στην κανονικότητα και να την θωρακίσει ενάντια σε κάθε παθογένεια. Το πρόγραμμά μας έχει καταρτιστεί με βάση τον άνθρωπο και με στόχο την ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής σε έναν τόπο ασφαλούς διαβίωσης με ισχυρή προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας. Ο Γιώργος Πατούλης, οι συνυποψήφιοί μου κι εγώ είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία των συμπολιτών μας και θα το πράξουμε με συνέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια και πάνω από όλα με πνεύμα σύμπνοιας και ανθρωπισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ