Αποκλειστικό - Αλέξ. Τζεφεράκος: Οι Πειραιώτες έχουμε το «μέταλλο του πρωταθλητή» - Τυχερός ο Πειραιάς που 'χει δήμαρχο τον Μώραλη

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον μαιευτήρα - γυναικολόγο και Διευθυντή της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «ΡΕΑ»Αλέξανδρο Τζεφεράκο ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, «Πειραιάς Νικητής».

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

***

Χάρης Αποστολόπουλος: Ποιοι είναι οι 5 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πιστεύετε πως πρέπει να σας ξαναψηφίσει κάποιος;

Αλέξανδρος Τζεφεράκος: Για τους εξής λόγους:

1. Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στον Πειραιά. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα, τις αδυναμίες, αλλά και τις σπάνιες δυνατότητες που διαθέτει.

2. Επιδιώκω πάντα την παραγωγή απτών αποτελεσμάτων για του πολίτες μέσα από τη σύνθεση όλων των απόψεων. Δεν μου αρκεί να μένω στη "θεωρία".

3. Μέσα από την ιδιότητά μου ως μαιευτήρας γυναικολόγος έχω μάθει να διαχειρίζομαι και να φέρω εις πέρας δύσκολες "αποστολές". Αξιοποιώ αυτή την εμπειρία σε όλες τις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνω.

4. Αποστρέφομαι τις κομματικές ταυτότητες και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις. Στον αγώνα για έναν σύγχρονο Πειραιά δεν περισσεύει κανείς.

5. Στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου ως δημοτικού συμβούλου τίμησα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Ήμουν ανελλιπώς παρών σε όλες τις συνεδρίες του δημοτικού συμβουλίου και συμμετείχα σε όλους τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις που αφορούσαν όλα τα ζητήματα της πόλης μας.

Χ.Α.: Κάντε μας έναν σύντομο απολογισμό της 4ετίας σας. Ποια είναι τα 5 πρώτα πράγματα που θα κάνατε εφόσον επανεκλεγείτε;

Α.Τ.: Τα πέντε τελευταία χρόνια, η πόλη μας κατάφερε να γυρίσει σελίδα αφήνοντας οριστικά πίσω της μια πολυετή περίοδο στασιμότητας και απραξίας. Με σχέδιο, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά καταφέραμε κάτω από αντίξοες συνθήκες να δώσουμε λύση σε προβλήματα δεκαετιών. Σήμερα βρισκόµαστε πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του οράµατός µας για µια πόλη-λιµάνι πρωταγωνιστή των εξελίξεων στη Μεσόγειο και µοχλό ανάπτυξης όλης της Ελλάδας. Με εξασφαλισµένη χρηµατοδότηση 120 εκατοµµυρίων ευρώ µέχρι το 2021 ο Πειραιάς μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Εφόσον επανεκλεγώ θα δώσω προτεραιότητα στα εξής: 

1. Βελτίωση της καθημερινότητας με επίκεντρο τις γειτονιές.

2. Έμφαση στη "γαλάζια οικονομία" και επιχειρηματικότητα.

3. Μετατροπή του Πειραιά σε ένα δυναμικό τουριστικό προορισμό αναδεικνύωντας την μεγάλη πολιτιστική και πνευματική του περιουσία.

4. Περαιτέρω ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης και φροντίδας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

5. Βέλτιστη διαχείριση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την πόλη μας.

Χ.Α.: Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Πειραιά αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο;

Α.Τ.: Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, εξακολουθεί να είναι η αγκύλωσή μας σε αντιπαραγωγικές και οπισθοδρομικές νοοτροπίες του χθες, βλέπε γραφειοκρατία και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, που μας εμποδίζουν πολλές φορές να κάνουμε το απαραίτητο άλμα προς τα εμπρός. Το φαινόμενο θα εξαλειφθεί σταδιακά μέσα από το παράδειγμα και την άμεση υλοποίηση πρωτοπόρων πολιτικών από πλευράς Δήμου.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι ο ιστορικά δυναμικός χαρακτήρας μας. Οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες διαθέτουμε όλοι το "μέταλλο του πρωταθλητή".

Χ.Α.: Τι το διαφορετικό έχει ο κ. Μώραλης από τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους;

Α.Τ.: Ο Γιάννης Μώραλης ως Δήμαρχος ξεχωρίζει για τη νηφαλιότητα, την εργατικότητα και την υπομονή του. Έχει αποδέιξει ότι δεν προσκολλάται σε ανούσιες λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Οι Πειραιώτες μπορούν να αισθάνονται τυχεροί που ένας άνθρωπος της δικής του ποιότητας κρατά στα χέρια του το τιμόνι της πόλης μας.

Χ.Α.: Πολλοί κάνουν λόγο για κομματικό παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις πλάτες του Ολυμπιακού. Τι πιστεύετε;  

Α.Τ.: Διαχρονικά πολλοί επιδίωξαν να παίξουν κομματικά ή άλλα παιχνίδια στις πλάτες του Ολυμπιακού. Τα παραδείγματα είναι πολλά και πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν αφορά ποτέ τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πορεύεται ανοδικά και μοναχικά μέσα στο χρόνο. Να αγωνίζεται και στο τέλος πάντα να νικά. Η κατάληξη όσων προσπάθησαν να παίξουν ανίερα παιχνίδια στην πλάτη του δεν ήταν καλή. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάνω και πέρα από κόμματα, ιδεολογίες και πολιτικές υστεροβουλίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ