5 μοναδικές ηρωϊκές μητέρες βραβεύτηκαν από την «Ελπίδα» - Δίνουν έμπνευση & δύναμη

Τιμήθηκαν πέντε μοναδικές ηρωικές μητέρες που με το παράδειγμα τους αποδεικνύουν ότι η αγάπη της μάνας είναι απεριόριστη.

Στη Δύναμη της Μητρότητας, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο, ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας,  την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρόεδρος της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ» κυρία Μαρία Γιαννίρη τίμησαν πέντε μοναδικές ηρωικές μητέρες που με το παράδειγμα τούς αποδεικνύουν ότι η αγάπη της μάνας βρίσκεται παντού προσφέροντας δύναμη, έμπνευση και κουράγιο: Την Ηγουμένη του Λυρείου Ιδρύματος, γερόντισσα Μαρία, η οποία με μητρική στοργή έχει αναθρέψει εκατοντάδες παιδιά, την κάτοικο της Μάνδρας κυρία Χρυσούλα Κοροβέση που κατάφερε να σώσει την κόρη και τον εγγόνο της από την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα, την κυρία Μιρέλλα Κυμπουροπούλου, μητέρα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, την κυρία Σοφία Πετρούνια, μητέρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, καθώς και την μητέρα οκτώ παιδιών Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Πρέντου.

«Οι σημερινές στιγμές είναι για όλους μας ξεχωριστές, χάρη σε αυτές τις μοναδικές Ελληνίδες που κατάφεραν να δαμάσουν το σκοτάδι και να το μετατρέψουν σε φως, να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να  αναζητήσουν και να βρουν την ελπίδα εκεί όπου όλα φαίνονται μάταια, να αποδεχτούν τις δοκιμασίες, χωρίς να συμβιβαστούν με αυτές, δίνοντας τη δική τους απάντηση. Να παραμείνουν ΜΗΤΕΡΕΣ με κάθε τίμημα!  Και η αγάπη τους σήμερα είναι τόσο δυνατή που αγκαλιάζει τον κόσμο ολόκληρο», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη τις ξεχωριστές αυτές μητέρες και τους καλεσμένους της εκδήλωσης. 

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε μία από τις βραβευόμενες, ενώ μίλησε και για την μητέρα της 8χρόνης Αλεξίας που χτυπήθηκε μέσα στις ημέρες του Πάσχα από μια σφαίρα και τώρα δίνει αγώνα για τη ζωή της: «Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε μια ακόμα μητέρα που μπορεί σήμερα να μην είναι εδώ, είναι όμως στη σκέψη και στην καρδιά μου.  Στην μητέρα τής οκτάχρονης Αλεξίας που επισκέφθηκα προχθές στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ.  Του κοριτσιού που χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ έπαιζε αμέριμνο στην αυλή τού σπιτιού της.  Η ιστορία της μάς έχει συγκλονίσει όλους και θα ήθελα όλοι μαζί να προσευχηθούμε για να γυρίσει το κοριτσάκι αυτό γερό και δυνατό στο σπίτι του».  

Η Πρόεδρος της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ» κυρία Μαρία Γιαννίρη από την πλευρά της μίλησε για τη σημασία της μητρότητας αλλά και για την δική της μητέρα που της δίδαξε ότι η αγάπη της μητέρας προς το παιδί δεν έχει όρια.

Αμέσως μετά οι πέντε βραβευθείσες μίλησαν μέσα από την καρδιά τους για τον τρόπο με τον οποίο εκείνες βίωσαν τη μητρότητα, προκαλώντας συγκίνηση και εμπνέοντας το ακροατήριο.

Η Ηγουμένη του Λυρείου Ιδρύματος, γερόντισσα Μαρία, αφού ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή, έκανε μια συγκλονιστική περιγραφή της καταστροφής του Λυρείου Ιδρύματος από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι και πώς τελικά κατάφεραν να σώσουν όλα τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί.  «Η μητρότητα είναι ένα χαρακτηριστικό γεμάτο ακαταμάχητη δύναμη, απεριόριστη αγάπη που εκφράζεται με παντοτινή αφοσίωση και συνεχή αυτοθυσία», είπε κλείνοντας την ομιλία της η γερόντισσα Μαρία.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η κάτοικος της Μάνδρας κυρία Χρυσούλα Κοροβέση, η οποία με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια της κυρίας Βαρδινογιάννη:  «Είχα ετοιμάσει μια ομιλία και τα είχα όλα τακτοποιημένα.  Όταν συνάντησα όμως, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, την κυρία Βαρδινογιάννημου είπε μια κουβέντα και τα άλλαξε όλα.  Μου είπε «το περάσαμε μαζί».  Και είναι ακριβώς έτσι.  Αυτό που έγινε στη Μάνδρα το περάσαμε μαζί, γιατί εκείνη ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί προσφέροντας με την καρδιά της.  Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή, αλλά νομίζω ότι έκανα αυτό που θα έκανε κάθε μητέρα στη θέση μου.  Και ακόμα και σήμερα υπάρχουν στιγμές που απορώ κι εγώ που βρήκα τη δύναμη να βγάλω μέσα από ένα πλημμυρισμένο σπίτι την κόρη και το εγγονάκι μου. Αλλά τελικά μια μητέρα πάντοτε βρίσκει τη δύναμη».

Η Μιρέλλα Κυμπουροπούλου μίλησε για τη δύναμη ψυχής της ίδιας αλλά και του Στέλιου: «Ο Στέλιος μου λέει πολλές φορές ότι είμαι μαμά κουκουβάγια.  Και είμαι, γιατί είμαι πραγματικά περήφανη για τη δύναμη του παιδιού μου.  Το παιδί μου δεν μπορεί να κινήσει ούτε τα χέρια, ούτε τα πόδια του.  Κουνάει μόνο το στόμα και τα μάτια του.  Και πραγματικά δεν μπορώ να ξεχάσω τι αγώνα έκανε για να τελειώσει την Ιατρική Σχολή.  Εγώ και ο πατέρας του καθόμασταν δίπλα του ώρες ατελείωτες για να του γυρίζουμε τις σελίδες και να μπορέσει να μελετήσει για τις εξετάσεις του.  Και τώρα είναι ένας σπουδαίος ψυχίατρος που οι ασθενείς του τον λατρεύουν»

Για τον δικό της αγώνα δίπλα στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια μίλησε η κυρία Σοφία Πετρούνια:  «Ο Λευτέρης αγωνίστηκε για τους στόχους του από πολύ μικρός.  Θυμάμαι σαν και τώρα που είχα μετατρέψει το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας σε κρεβατάκι για να μπορεί να ξεκουράζεται ανάμεσα στο σχολείο και τις πολύ απαιτητικές προπονήσεις του.  Μετά γυρίζαμε στο σπίτι διάβαζε εκείνος, στο πλευρό του κι εγώ να τον βοηθάω, για να μπορέσει να τα προλάβει όλα.  Είμαι πολύ υπερήφανη για το παιδί μου.  Είμαι υπερήφανη γιατί είναι πάνω από όλα ένας καλός άνθρωπος, όχι μόνο γιατί είναι ένας Χρυσός Ολυμπιονίκης».

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο ίδιος ο Λευτέρης μίλησε για την μητέρα του λέγοντας ότι η μητρική στήριξη είναι τα πάντα για έναν αθλητή.

Έχοντας στο πλευρό της τα οκτώ παιδιά και τον σύζυγό της, παρέλαβε το βραβείο της η Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Πρέντου περιγράφοντας πώς είναι η ζωή στο σπίτι με οκτώ παιδιά και λέγοντας τι σημαίνει για εκείνη να είσαι μητέρα: «Μητέρα δεν είναι κάτι βιολογικό, αλλά να μπορείς να ανοίγεις μια τεράστια αγκαλιά.  Είναι έννοια, αγωνία, αγάπη για όλα τα παιδιά του Θεού».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Πόπη Τσαπανίδου.

Αμέσως μετά, όλες οι μητέρες που βραβεύτηκαν, η καθεμιά με τη δική της τόσο διαφορετική ιστορία, έγιναν μια αγκαλιά αποδεικνύοντας ότι η μητρική αγάπη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Την εκδήλωση έκλεισε η κυρία Βαρδινογιάννη με μια συγκινητική αναφορά στη δική της μητέρα:  «Ευχαριστώ την μητέρα μου για τις αρχές και τις αξίες που μου δίδαξε. Ήταν πάντοτε για εμένα ένα παράδειγμα προσφοράς στο συνάνθρωπο.  Ό, τι είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτή», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

PAN_0560

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
 

PAN_0591

Μαρία Γιαννίρη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της
 

PAN_0398

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Μαρία Γιαννίρη με την μητέρα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Μιρέλλα 
 

PAN_0336

Λευτέρης και Σοφία Πετρούνια
 

PAN_0384

Μαρία Γιαννίρη, Ηγουμένη Μαρία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
 

PAN_0389

  
Μαρία Γιαννίρη, Χρυσούλα Κοροβέση, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 

PAN_0414

Μαρία Γιαννίρη, Σοφία Πετρούνια, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
 

PAN_0426

Η Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Πρέντου με την οικογένεια της παραλαμβάνει το βραβείο της από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Μαρία Γιαννίρη
 

PAN_0119

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μιρέλλα Κυμπουροπούλου
 

PAN_0273

  
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Χρυσούλα Κοροβέση

 

PAN_0343

Λευτέρης Πετρούνιας, Σοφία Πετρούνια, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

PAN_0535

Η συντονίστρια της εκδήλωσης Πόπη Τσαπανίδου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ